Vesti
Politika

Arsenijević: Sva odgovornost je na Kurtiju

"Mislim da je Aljbin Kurti napravio ozbiljnu grešku kada nije poslušao savete Kvinte da upravo ovo ne radi i postupi na svoju ruku. Sva odgovornost leži na njemu, od onog trenutka kada je prošlog petka pljunuo ovde u lice celoj međunarodnoj zajednici", rekao je za Kim radio lider opozicione GI Srpski opstanak Aleksandar Arsenijević komentarišući višednevne proteste na severu Kosova. 
Arsenijević: Sva odgovornost je na Kurtiju
Aleksandar Arsenijević u raspravi sa pripadnikom Policije Kosova (Foto Tviter@Aco_Sfens)

"Građani su u velikom broju došli da daju svoj doprinos uklanjanju specijalnih jedinica iz zgrade privremenog organa (PO) Republike Srbije koja je služila kao domaćin gostu, kosovskom gradonačelniku", rekao je Asenijević.

On je dodao da je situacija za sada mirna.

"Ali, mislim da će vremenom strpljenje građana popustiti jer se suočavamo, znate da sam upozoravao na ovakve mogućnosti, sa represijom policijskih specijalnih snaga. Po razgovorima sa građanima znam da, još od petka kada je bio prvi ulazak gde sam isprebijan i ja i mnogi sugrađani, mnogi žele konačni obračun sa kosovskim specijalnim snagama. Ne mogu da trpe više to prebijanje, zaustavljanje, pucanje u ljude. Imali smo da su ranili gospodina Jovanovića s leđa, tik do glave", zaključio je Arsenijević.Ostale vesti

Vučić: Vojska neće ući na Кosovo, Srbija ne želi rat
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da nema nameru da naredi vojsci da pređe administrativne prelaze sa Кosovom, dodavši da će povući srpske snage iz tog područja jer bi, kako je naveo, eskalacija sukoba bila kontraproduktivna kada je reč o želji Srbije da postane članica Evropske unije.
  • 30.09.2023
Vlada Kosova poziva Vučića i Srbiju da povuku vojsku

Iz Vlade Kosova poručuju da sa pažnom i budnošću prate najnovija kretanja Vojske Srbije duž linije sa Kosovom. "Pozivamo predsednika Vučića i institucije Srbije da odmah povuku sve vojne trupe sa granične linije sa Kosovom i da zatvore i demilitarizuju 28 isturenih vojnih baza i 20 baza žandarmerije koje predstavljaju trajnu pretnju po našu zemlju", navode iz Vlade Kosova.

  • 30.09.2023
Ferguson: Puno pitanja bez odgovora
Ambasador Velike Britanije u Srbiji Edvard Ferguson rekao je da je puno pitanja ostalo bez odgovora nakon događaja u Banjskoj na Kosovu. Poručio je da Srbija mora da da doprinos istrazi i dodao da nema nikakvog opravdanja zbog napada na policiju.
  • 30.09.2023
Američki ambasador: Srbi nisu mogli sami da obezbede oružje pronađeno u Banjskoj
Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer izjavio je u intervjuu za engleski BBC da iza terorističkog napada na Kosovu stoje određene strukture i da pronađeno oružje u Banjskoj ukazuje da Srbi nisu mogli sami da obezbede to oružje.
  • 30.09.2023
Borelj: Snage treba da se povuku
Evropska unija (EU) je veoma zabrinuta jačanjem prisustva Vojske Srbije pored granice sa Kosovom, izjavio je šef evropske diplomatije Žosep Borelj.
  • 30.09.2023
Završena obdukcija tela trojice Srba stradalih u Banjskoj, ali ne i izveštaji
Završena je obdukcija tela trojice Srba koji su 24. septembra stradali u Banjskoj nakon sukoba sa Kosovskom policijom.
  • 30.09.2023