Vesti
Politika

Arlov traži ukidanje zabrane ulaska na Kosovo

Predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov zatražio je od Misije Euleks da 19. avgusta nesmetano uđe na područje Kosova, za šta je uslov ukidanje zabrane, koja mu je izrečena pre godinu dana bez obrazloženja, prenosi Srna.
Arlov traži ukidanje zabrane ulaska na Kosovo
Milorad Arlov (Foto RKM)


Arlov je danas uputio pismu Euleksu u kojem traži pomoć njihovih predstavnika za ukidanje zabrane ulaska, koju mu je izreklo Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova.

On je naveo da je prošle godine 11. juna posledni put boravio na Kosovu da bi mu 26. juna bio zabranjen ulazak, bez ikakvog obrazloženja, a druga zabrana je usledila 27. decembra i od tada nije pokušavao da uđe na područje Kosova.

Arlov je u pismu ukazao da se isključivo bavi humanitarnim radom punih 14 godina.

On je naveo da je povod njegovog obraćanja Euleksu nužnost posete objektu Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici, namenjenog deci sa posebnim potrebama, čiju gradnju finansira Odbor za pomoć Srbima Kosova i Metohije.

Objekat veličine 714 metara kvadratnih, ukupne vrednosti oko 300.000 evra, gradi Odbor za 164 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju, a njegova gradnja počela je 19. avgusta 2019. godine.

"Svečana predaja na korišćenje Udruženju `Podrži me` treba da bude obavljena 19. avgusta", napisao je Arlov.

On je naveo da namerava da ovom prilikom uruči humanitarnu pomoć ili stipendije za petoro dece, koje Odbor pomaže više godina uz pomoć humanih ljudi.

Arlov je juče trebalo da kao počasni građanin opštine Zvečan prisustvuje Svečanoj akademiji povodom 30 godina postojanja te opštine, ali mu je savetovano da ne pokušava da uđe na područje Kosova.Ostale vesti

Bolton: Vašingtonski sporazum je mrtav ako je Kurti nezainteresovan
Američki diplomata i bivši savetnik Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton u intervjuu za Kosovo onlajn navodi da “još ne znamo kakav odnos ima Bajdenova administracija prema Balkanu”, ali i da “ako Aljbin Kurti nije zainteresovan za Vašingtonski sporazum, onda je taj sporazum mrtav”.
  • 26.07.2021
Osmani od Sugoa zatražila pomoć oko priznanja Kosova
Predsednica Kosova Vjosa Osmani se u okviru bilateralnih susreta tokom boravka u Japanu sastala sa japanskim premijerom Jošihidom Sugom i "zatražila podršku Japana u jačanju međunarodne pozicije Kosova, posebno u procesu priznanja i članstva u međunarodnim organizacijama", navodi se u saopštenju Predsedništva.
  • 25.07.2021
Trajković: Kurti je započeo opasan proces i po Srbe i po sebe
Vlada Kosova je ušla u jedan bizaran i uzaludan rat sa srpskim identitetom na Kosovu, narativ oko naše kulturne baštine se agresivno albanizuje, upozorila je u intervjuu za agenciju JUGpress političarka sa Kosova Rada Trajković, prenosi Danas.
  • 25.07.2021
Vučić: Svim punoletnim građanima još 20 evra u decembru
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u budžetu Srbije ima dovoljno novca i da će za po 20 evra u dinarskoj protivvrednosti biti povećana pomoć punoletnim građanima i penzionerima, predviđena za jesen.
  • 24.07.2021
CIK: Građani mogu da promene biračko mesto do 7. septembra
Centralna izborna komisija (CIK) saopštila je da građani, ukoliko žele, mogu da promene biračko mesto do 7. septembra.
  • 24.07.2021
Vučić: Ako neko prizna Kosovo i mi krećemo u kampanju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će, ukoliko bilo koja zemlja donese odluku o priznanju nezavisnosti Kosova, Beograd krenuti u kampanju za povlačenje priznanja. Vučić je najavio i da će na ekonomskom regionalnom forumu u Skoplju biti promenjeno ime inicijative "mini Šengen".
  • 22.07.2021