Vesti
Politika

Arifi: Donacija KBC-u u Severnoj Mitrovici

Kosovska vlada dala je donaciju vrednu 242.356 evra za medicinska sredstva u Kliničko-bolničkom centru u Severnoj Mitrovici, rekao je Avni Arifi, šef kabineta kosovske vlade.
Arifi: Donacija KBC-u u Severnoj Mitrovici
Vlada Kosova (Foto arhiva Kim)

Avni Arifi je rekao i da na Kosovu nema humanitarne krize zbog uvođenja takse za robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, prenosi RTK2.

Kako je napisao na Fejsbuku, kosovska vlada nikad nije preduzela mere koje rizikuju život i zdravlje građana, a ovakvim delima (donacijama) pokazuje da je propaganda Vlade Srbije da taksa od 100 odsto stvara humanitarnu krizu, uzaludna.

"Nema krize. Kosovo je danas dalo donaciju za medicinska sredstva Kliničko-bolničkom centru u Severnoj Mitrovici u vrednosti od 242.356 evra. Taksa je za Srbiju i njenu politiku, a ne za naše građane", napisao je Arifi.Ostale vesti

Stano: Izbore na severu održati u mirnim okolnostima
Evropska unija pozvala je kosovske institucije da pažljivo ispitaju sve faktore kako bi izbori planirani u opštinama na severu Kosova 18. decembra bili održani u mirnim okolnostima.
  • 07.12.2022
Kfor: Pripadnici američke komande slučajno ušli u dvorište vrtića
Pripadnici Regionalne komande Istok iz SAD-a slučajno su svojim vozilima ušli na parking obdaništa u Leposaviću, saopštavaju iz Kfora nakon što su ranije danas pojedini mediji na severu Kosova objavili da su „pripadnici Kfora upali u dvorište vrtića u Leposaviću“.
  • 07.12.2022
NATO: Region značajniji nego ikad
Jugoistočna Evropa je zbog svoje strateške uloge značajnija nego ikada i taj značaj je konačno prepoznala i međunarodna zajednica, izjavio je predsednik Fondacije NATO odbrambenog koledža Alesandro Minuto-Rico.
  • 07.12.2022
Svećlja u blizini ibarskog mosta: Situacija mirna
Posle jučerašnjih dešavanja na severu Kosova, kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja posetio je danas južni deo Mitrovice.
  • 07.12.2022
Vlada Kosova čeka procenu situacije na severu
Portparol Vlade Kosova Perparim Krueziu saopštio je da se čeka procena situacije na severu od strane bezbednosnih organa "za naredne korake" u vezi sa održavanjem izbora.
  • 07.12.2022
Jablanović: Bliži smo odlaganju izbora
"Mislim da smo u ovom trenutku bliži tome da se izbori odlože za neki naredni period u kome će se održati na mirniji i normalniji način, a to će se dogoditi samo ako se steknu uslovi kojima prethodi politički dogovor. Ali, to ne možemo da predvidimo, u Prištini je na vlasti nepredvidljiva garnitura", kazao je za Radio Kim kandidat za gradonačelnika Leposavića Aleksandar Jablanović koji se u ime Partije kosovskih Srba (PKS) kandidaovao za učešće na izborima zakazanim u toj opštini za 18. decembar.
  • 07.12.2022