Vesti
Politika

Arifi: Dijalog je umro

Šef kosovske delegacije u tehničkom dijalogu Prištine i Beograda Avni Arifi izjavio je da je dijalog "umro".
Arifi: Dijalog je umro
Avni Arifi (Foto Telegrafi)

On je naveo da se to dogodilo u trenutku kada srpska strana nije prihvatila da sprovede preostale sporazume.

Od marta u Briselu nije održan nijedan sastanak između predstavnika Beograda i Prištine u okviru tehničkog dijaloga, a Arifi je za portal lajmi.net ocenio da je glavni razlog blokiranja srpska strana, koja nije sprovela sporazume koje su potpisali sa Kosovom, a samim tim i sporazum o energetici.

"Oni tvrde da neće nastaviti pregovore, ako se ne primeni sporazum o Zajednici srpskih opština", dodao je on.

Prema njegovim rečima, dijalog je "umro" u trenutku kada je došao red na Srbiju da sprovede preostale sporazume.

"Od marta srpska strana blokira tehnički dijalog uz odobrenje Brisela", kazao je Arifi.

Prema njegovim rečima, Srbija sa takvim ponašanjem pokazuje da je ista kao što je bila i devedesetih godina 20. veka.

"Ponašanje Srbije u tehničkom dijalogu pokazalo je da Srbija uopšte nije zainteresovana za dijalog, ali je zainteresovana da obmanjuje svakog da je navodno miroljubiva, ali u stvari to je ista Srbija devedesetih", rekao je Arifi.

On je istakao da je vlast Aleksandra Vučića nastavak vladavine Slobodana Miloševića, i kako je rekao, ono što nije uspeo da ostvari Milošević, nastoji da postigne Vučić, ali on to radi drugačijom metodom.Ostale vesti

Gogić: Glasovi za “UZAH” i Romsku inicijativu su najverovantije glasovi za Srpsku
Analitičari Fadilj Ljepaja i  Ognjen Gogić, različito ocenjuju to što je Građanska inicijativa “Ujedinjena zajednica - Adrijana Hodžić”, osvojila nekoliko hiljada glasova u većinski srpskim opštinama. U specijalnoj emisiji posvećenoj rezultatima poslednjih parlamentarnih izbora Gogić je kazao da to može biti štetno po srpsku zajednicu, dok Ljepaja smatra da je glasanje za pripadnike različitih zajednica potpuno legalno i legitimno.
  • 01.03.2021
Lajčak: U Beograd ne dolazim sa ultimatumom
Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak, u ekskluzivnom intervjuu za Tanjug, poručuje da u Beograd ne dolazi sa "ultimatumom", da u Beogradu ne bi trebalo da strahuju zbog obnovljene saradnje EU i SAD na rešavanju kosovskog pitanja i da je ubeđen da postoji prostor u kome bi Beograd i Priština mogli da se dogovore o međusobnim odnosima.
  • 01.03.2021
CIK: Prebrojavanje uslovnih glasova, vodi Samoopredeljenje
Centar za brojanje i rezultate prebrojao je do sada oko 5.000 uslovnih glasova, nakon vanrednih parlamentarnih izbora koji su na Kosovu održani 14. febraura.
  • 01.03.2021
U Prištinu stiže Lajčak
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak počinje danas trodnevnu posetu Kosovu.
  • 01.03.2021
Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021