Vesti
Politika

Apostolova: Sve mora biti u skladu sa Ustavom

Specijalna predstavnica EU na Kosovu, Natalija Apostolova, saopštila je da njeni sastanci sa liderima političkih stranaka ne znače nužno i slaganje sa njihovim stavovima.
Apostolova: Sve mora biti u skladu sa Ustavom
Natalija Apostolova (Foto Kim)

Apostolova je u objavi na Tviteru navela da je stav EU da bi sve političke akcije trebale biti u skladu sa Ustavom Kosova.

„U vezi sa mojim sastancima sa kosovskim liderima, ističem da se sastajem sa svim političkim strankama i liderima u okviru svog diplomatskog mandata. Susretanje sa njima ne znači nužno i podržavanje njihove pozicije. Stav EU je da bi sve političke akcije trebale biti u skladu s Ustavom Kosova”, navodi se u objavi.Ostale vesti

Tači neće na pregovore sa Lajčakom
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da neće da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine ako ga bude vodio evropski izaslanik Miroslav Lajčak, dodajući da ima potpuno poverenje u američko vođstvo.
  • 26.05.2020
Stručnjak za Balkan Bodo Veber ocenio je da okvir, koji su ministri spoljnih poslova Nemačke i Francuske izložili za obnovu pregovora o sveobuhvatnom sporazumu Beograda i Prištine, predstavlja „značajan korak napred“.
  • 26.05.2020
Od četvrtka kretanje po 16 sati
Treća faza ublažavanja mera počeće ranije nego što je bilo najavljeno, kazao je danas ministar zdravlja Kosova.
  • 25.05.2020
Tači: Kurti uzurpirao premijersku funkciju
Predsednik Kosova Hašim Tači optužio je vršioca dužnosti premijera Aljbina Kurtija da je uzurpirao tu funkciju.
  • 25.05.2020
Grenel odlazi sa mesta ambasadora u Berlinu
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel potvrdio je da odlazi sa mesta ambasadora SAD u Nemačkoj. On je na svom Tviteru napisao "Istina", odgovarajući tako na navode nemačke agencije Dpa da odlazi sa funkcije ambasadora.
  • 24.05.2020
Drecun: Meka moć EU pala na ispitu
Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kaže da je Nemačka vrlo energično protiv stava administracije Donalda Trampa da se ipak otvori mogućnost za postizanje nekog kompromisnog rešenja.
  • 24.05.2020