Vesti
Politika

Apostolova: Što pre vlada u Prištini, ali sa srpskim ministrima

Šefica Kancelarije Evropske unije na Kosovu, Natalija Apostolova očekuje da prištinske institucije budu formirane što pre zbog boljeg života građana i dijaloga sa Beogradom, koji je, kako kaže, takođe veoma važan.
Apostolova: Što pre vlada u Prištini, ali sa srpskim ministrima
Natalija Apostolova (Foto arhiva Kim)

Apostolova je rekla da je "pravni okvir kosovskog Ustava za formiranje vlade jasan uključujući i izbore srpskih ministara".

Dodala je da se nada da će nova vlada poštovati praksu koja je, kako je rekla, postojala do sada.

U intervjuu za prištinski Telegrafi, Apostolova je naglasila da proces brojanja glasova ne treba nepotrebno odugovlačiti.

Poručila je da je za Evropsku uniju formiranje nove vlasti u Prištini od presudne važnosti zbog posla koji je očekuje.

Apastolova je navela da će EU nastaviti da pomaže Prištini i da je saradnja na evropskoj reformskoj agendi u toku i u interesu građana.

 Ostale vesti

Vučić i Hoti 12. jula u Briselu
Dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije biće nastavljen u nedelju 12. jula, saopštila je Evropska komisija.
  • 06.07.2020
RIK objavio konačne rezultate izbora,u parlamentu sedam lista
Republička izborna komisija (RIK) usvojila je Izveštaj o ukupnim rezultatima izbora za narodne poslanike Narodne skupštine prema kome je u parlament ušlo sedam izbornih lista.
  • 05.07.2020
Bolton: Ideja o korekciji granice nije moja
Bivši savetnik američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton izjavio je za albanski portal "Faksveb" da pitanje "korekcije granice" u dijalogu Beograda i Prištine nije bilo njegova ideja.
  • 05.07.2020
Vučić: Umoran sam od izjava iz Prištine
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da ako Albanci na nastavak dijaloga dolaze da bi pričali o međusobnom priznanju, onda je bolje da ni ne dolaze, jer on o tome neće da razgovara, te da ga interesuje samo Srbija.
  • 04.07.2020
Godfri: Vučić će uskoro imati sagovornika sa prištinske strane
Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri rekao je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uskoro imati sagovornika sa prištinske strane u dijalogu. On je istakao da sastanak u Beloj kući nije otkazan, već samo odložen.
  • 04.07.2020
Albanski premijer Edi Rama izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić na "kraju mora da razgovara sa Kosovom" i da "nema šanse da pregovara sa Zapadom o Albancima".
  • 03.07.2020