Vesti
Politika

Apostolova ne zna kada će biti otvoren most u KM

Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova izjavila je danas da ne može precizirati tačan datum završetka radova na glavnom ibarskom mostu u Kosovskoj Mitrovici, te da to zavisi od tehničkih pitanja, ali i vremenskih uslova.
Apostolova ne zna kada će biti otvoren most u KM
Natalija Apostolova (Foto arhiva Kim)

Apostolova je rekla da je most na Ibru jedan od briselskih sporazuma i to je, ocenila je, najvidljiviji i najspektakularniji projekat u okviru sprovođenje dijaloga.

"Završetak radova na mostu zavisi od nekoliko tehničkih pitanja koja se sada već odvijaju kao što vidite, ovde je pravo gradilište", kazala je Apostolova.

Ona je dodala da izvođač radova završava poslednje delove posla, te da se nada ćemo uskoro videti finalizaciju.

Ona je zahvalila gradonačelniku Severne Mitrovice Goranu Rakiću i administraciji opštine Severna Mitrovica zbog toga što su, kako je rekla, bili prilično konstruktivni.

Apostolova ni nakon insistiranja novinara nije mogla da precizira tačan datum završetka radova na samom mostu i u njegovoj blizini.

"Ne, mi nemamo datum i ne možemo imati datum, jer, kao što vidite, sve zavisi od vremenskih uslova, tehničkog osoblja koje radi svakodnevno. Isto tako, moram reći da smo obećali da ćemo u velikoj meri podržati finalizaciju, znači, posao će biti urađen zaista kako bi ovo bilo, rekla bih, jedno od najboljih mesta sa obe strane reke Ibar, što je, inače, već jedna od najboljih lokacija", rekla je Apostolova, odgovarajući na novinarska pitanja nakon ceremonije otvaranja novih prostorija EU info centra u pešačkoj zoni u severnom delu Kosovske Mitrovice.Ostale vesti

Konjufca: Za pokretanje tužbe protiv Srbije za genocid potrebno je vreme

Predsednik kosovskog parlamenta Gljauk Konjufca rekao je da sastavljanje tužbe protiv Srbije za genocid na Kosovu zahteva vreme, prenosi Reporteri.

  • 17.04.2021
Kosovske NVO protiv odluke Evropa Nostre o Dečanima
Četrdeset organizacija civilnog društva reagovalo je na uključivanje manastira Dečani na listu „7 najugroženijih spomenika u Evropi“ za 2021. godinu od strane panevropske federacije nevladinih organizacija aktivnih na polju kulturnog nasleđa poznate kao Europa Nostra.
  • 17.04.2021
Lavrov i Selaković: Opasni pokušaji odustajanja od Rezolucije 1244
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Moskvi sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovim, koji je podvukao da su pokušaji odustajanja od Rezolucije UN 1244 na Kosovu opasni, prenosi Tanjug.
  • 16.04.2021
Kosnet o razmeni teritorija: Nismo stajali iza ove ideje
Američki ambasador na Kosovu, Filip Kosnet, ideju o razmeni teritorija između Kosova i Srbije smatra prošlošću. Tvrdi da SAD nisu zainteresovane za razmenu teritorija, jasno stavljajući do znanja da ne stoje iza ove ideje.
  • 16.04.2021
Kurti zatražio od Grčke da prizna nezavisnost Kosova
Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa šefom grčke Kancelarije za vezu u Prištini Krisuolom Aliferi i zatražio da se njena zemlja "pridruži bloku zemalja koje su priznale Kosovo".
  • 15.04.2021
Lajčak i Bisljimi o integracijama, razvoju i dijalogu
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je sa potpredsednik kosovske vlade Besnikom Bisljimijem o Kosovu.
  • 15.04.2021