Apostolova: Deklaracija o izborima počinje da jača izborni proces

Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova obišla je danas pre podne birački centar u OŠ “Sv.Sava” u Severnoj Mitrovici.

Podeli ovaj članak sa:
 • Natalija Apostolova (Foto Kontakt)

Apostolova je rekla da za sada sve protiče u najboljem redu , da su predstavnici CIK-a i OEBS-a koji asistiraju veoma od pomoći, da postoji red i sve je urađeno na veoma miran i organizovan način.

“Videli smo predstavnike i drugih partija, ne samo Srpske liste i čak je i uslovno glasanje urađeno na veoma organizovan način”– kazala je Apostolova

Podsetivši na nedavnu deklaraciju koja se odnosi na izbore, a koju su, prema njenim rečima, potpisale sve političke stranke u skupštini, uključujući i Srpsku listu, Apostolova je ocenila da ta inicijativa počinje da jača izborni proces na Kosovu.

“Današnja poseta koju sam ovde imala još jednom naglašava koliko je naša inicijativa važna” – kazala je Apostolova.

Ona je navela da postoje problemi, na primer, sa biračkim spiskovima, da nekih nema imena, ili da postoje imena koja ne odgovaraju, kao i drugi tehnički problemi koji se moraju rešiti.

“Današnjom posetom ovom biračkom mestu, a posetiću i druga, mnogo sam više uverena da moramo ići s tom inicijativom. To je veoma važno i veoma je korisno za Kosovo. Na Kosovu će biti još izbora, tako da što pre se ljudi organizuju i podrže nas u ovoj inicijativi, bićemo uspešni” – istakla je Apostolova.

Ona je napomenula da su do sada, na Kosovu od 2013. i 2014. godine bile tri misije za posmatranje izbora, da postoji 47 preporuka koje su veoma važne, ali da nijedna od njih još nije sprovedena.

“Zato sam danas ovde, želim da vidim taj proces i mnogo sam više uverena da smo na pravoj strani sa jačanjem ovog procesa” – istakla je šefica Kancelarije EU na Kosovu.

Na pitanje da li se nada da gradonačelnici koji budu izabrani neće dati ostavke, kao što je bio slučaj, Apostolova je izrazila nadu u saradnju sa lokalnim samoupravama.

“Veoma smo angažovani sa lokalnom samoupravom, imamo veliki broj projekata, imamo Fond za razvoj koji je takođe posvećen ovom delu Kosova, tako da se nadam da ćemo imati dovoljno vremena da radimo zajedno” – rekla je Apostolova.

Ostale vesti

 • Kupovina glasova ili redovna procedura ministarstva

  Kupovina glasova ili redovna procedura ministarstva

  Zamenik ministra finansija Kosova Bojan Stojanović tvrdi da je javni poziv za dodelu bespovratnih subvencija poljoprivrednicima koji je juče raspisalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, „pokušaj klasične kupovine glasova i trgovine izbornom voljom građana“. Ministarka Dijana Živić kaže da Stojanović ne govori istinu i da je projekat u skladu sa zakonom.

 • Đilas: Imamo i mi plan za Kosovo

  Đilas: Imamo i mi plan za Kosovo

  Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da nije tačna tvrdnja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da niko osim njega nema plan za Kosovo i podsetio da je SSP još u maju predstavila svoju Deklaraciju o pomirenju koja podrazumeva normalizaciju odnosa dva naroda, piše Beta.

 • Đurić: Pitanje klupskih takmičenja se ne sme politizovati

  Đurić: Pitanje klupskih takmičenja se ne sme politizovati

  Neprihvatljivo je onemogućavanje igre jednom klubu iz centralne Srbije na Kosovu i to što neko "zvecka pretnjama" da će zabraniti bilo kome da igra fudbal suprotno je svim civilizacijskim normama, poručio je direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane