Vesti
Politika

Anketa: Ponavljanje parlamentarnih izbora

Većina onih koji su odgovorili na anketno pitanje RTV Kim o vremenskom okviru za formiranje nove kosovske vlade smatra da se to neće brzo dogoditi i da će parlamentarni izbori biti ponovljeni.
Anketa: Ponavljanje parlamentarnih izbora
(Foto printskrin)

Anketno pitanje na našem sajtu vezano za vremenski rok u kom će biti formirana nova vlada u Prištini postavili smo vam nekoliko dana nakon okončanja glasanja.

Većina učesnika u anketi, njih 40% smatra da neće ni biti formirana, te da će biti ponovljeni izbori.

Da će vlade ipak biti početkom septembra smatra 32% anketiranih.

Vladu je početkom jula očekivalo 16% onih koji su učestvovali u anketi, dok 12% njih vladu očekuje do Nove godine.

Iako anketno pitanje nije podstaklo mnogo posetilaca našeg sajta da učestvuju u istraživanju, zanimljivo je da su odgovori, kao retko kada, bili različiti.

Prethodne ankete i njihove rezultate možete pogledati ovde.Ostale vesti

Stano: Kašnjenje u sprovođenju Mape puta zbog tehničkih aspekata

Portparol Evropske unije Peter Stano objasnio je kašnjenje srpske kompanije Elektrosever zbog nesprovođenja sporazuma o energetici, postignutog u Briselu u junu ove godine, između Kosova i Srbije.

  • 07.10.2022
Evropska komisija potvrdila preporuku o viznoj liberalizaciji za Kosovo

Evropska komisija je potvrdila preporuku u ukidanju viznog režima za građane Kosova. Ocenili su da preporuka koja datira od 2018. ostaje "u potpunosti važeća".

  • 07.10.2022
Bez velikih očekivanja od Vučićevog obraćanja. „Pritisci postoje, a mi već znamo da živimo teško“
Posle niza sastanaka sa evropskim zvaničnicima i posle gotovo deset dana držanja u neizvesnosti, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će se obratiti javnosti. Obraćanje dolazi i nakon trilateralnog sastanka koji je imao u Pragu sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom na kojem je jedna od tema bila Kosovo. Poznavaoci prilika na Kosovu veruju da će Vučić ponovo izaći sa pričom o „teškim danima“ i pritiscima po pitanju postizanja konačnog rešenja sa zvaničnicima u Prištini.
  • 07.10.2022
Osmani: Modeli poput Republike Srpske stvaraju više problema nego stabilnosti

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je u Pragu da će se poštovati Ustav Kosova kada je u pitanju zajednica opština sa srpskom većinom jer je "Ustav Republike Kosovo, alfa i omega svake naše akcije".

  • 07.10.2022
Vučić i Osmani odvojeno sa Šolcom i Makronom u Pragu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali i predsednica Kosova Vjosa Osmani razgovorali su u okviru Samita u Pragu sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i predsednikom Francuske Emanuelom Markonom.
  • 07.10.2022
Rifat Ljatifi podneo ostavku na mesto ministra zdravlja
Ministar zdravlja Kosova Rifat Ljatifi podneo je ostavku na tu dužnost koju je obavljao manje od godinu dana. U ostavci koju je podneo premijeru Aljbinu Kurtiju se ne pominje konkretan razlog za to.
  • 07.10.2022