Ana Brnabić sa Palmerom

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ana Brnabić (Foto N1)

Ana Brnabić je još jednom iznela stav da je neophodno da Priština ukine takse na robu iz centralne Srbije i uzdrži se od jednostranih mera koje štete nastavku razgovora i normalizaciji odnosa, saopšteno je iz kabineta predsednice Vlade.

Ona je istakla da ponašanje Prištine nanosi veliku štetu čitavom regionu, a da su žrtve takve politike i građani koji žive na Kosovu i Metohiji.

Kako je objasnio američki zvaničnik, SAD stoje pri stavu da Priština mora da povuče odluku o taksama, dodajući da su implementacija Briselskog sporazuma i nastavak razgovora jedini način da se pronađe konstruktivno rešenje.

Prevashodni interes SAD je da se očuva mir, stabilnost i bezbednost regiona Zapadnog Balkana, rekao je Palmer i istakao da Srbija može da računa na podršku SAD dijalogu i njenom evropskom putu.

Palmer je, takođe, istakao da SAD teže nastavku pozitivne dinamike bilateralnih odnosa sa Srbijom i povećanju američkih investicija na našem tržištu, zaključeno je u saopštenju.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane