Vesti
Politika

Ana Brnabić do kraja prvog mandata nije posetila Kosovo

Buduća premijerka Srbije Ana Brnabić danas je u svom ekspozeu navela da je jedan od glavnih ciljeva očuvanje vitalnih interesa Srba na Kosovu i Metohiji. O važnosti kosovskog pitanja govorila je i u prethodnom mandatu iako do kraja njegovog isteka nikada nije boravila na Kosovu.
Ana Brnabić do kraja prvog mandata nije posetila Kosovo
Ana Brnabić (Foto BBC)

Ana Brnabić je jedini premijer Srbije koji tokom svog mandata nije boravio na Kosovu, podseća i dugogodišnji novinar iz Kosovske Mitrovice Branislav Krstić.

„Oni koji se arhivno bave posetama premijera države Srbije na Kosovu ispuštaju iz vida da je nekadašnji premijer (Mirko) Cvetković skoknuo barem do Leposavića“, kaže Krstić.

Takav odnos Ane Brnabić i sadašnjeg režima prema Kosovu pokazuje da, kaže Krstić, „Beograd lagano diže ruke od Kosova“.

„Ana Brnabić kao prva i kao lider institucija u Srbiji za četiri godine nije boravila na Kosovu, ali ono što najviše brine Srbe na Kosovu jeste da će je na Kosovu videti tek kada dođe u posetu susednoj državi“.Ostale vesti

Petković: Kurti za šaku glasova izaziva krizu
Priština svojim ponašanjem jasno pokazuje da ih ne interesuje Briselski sporazum, kazao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 24.09.2021
Jovanović: Građani Parteša se osećaju zapostavljeno
Nezavisni kandidat za gradonačelnika Parteša Jugoslav Jovanović kaže da se za lokalne izbore kandidovao kako bi pomogao svojim sugrađanima.
  • 24.09.2021
Stojanović: Bez visoke politike
Kandidat za predsednika opštine Gračanica Branimir Stojanović kaže da je vreme je da lokalni političari prestanu da se bave visokom politikom i da se usresrede na lokalne probleme građana.
  • 24.09.2021
Vučić zabrinut zbog prebijanja kosovskih Srba
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zabrinutost zbog prebijanja kosovskih Srba i rekao da ukoliko postoji Briselski sporazum, očekuje da se što pre počne sa formiranjem Zajednice srpskih opština.
  • 23.09.2021
Rakić: Situacija na severu napetija nego prethodnih dana
Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić ocenio je danas da je situacija na severu Kosova, gde od ponedeljka traje blokada puteva i protesti Srba zbog odluke kosovske vlade o reciprocitetu sa registarskim tablicama, napetija nego prethodnih dana.
  • 23.09.2021
Stojanović: ZSO šansa za Srbe da prežive
Reagujući na privođenje srpskih mladića zbog postavljanja bilborda s porukom „Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština“, kandidat za predsednika Opštine Gračanica Branimir Stojanović kaže da takvim postupkom kosovske vlasti žele da potpuno ugase ideju o ZSO.
  • 23.09.2021