Vesti
Politika

Ambasador Hovenijer: Podsetio sam Rakića da je Radoičić na crnoj listi SAD

Ambasador SAD na Kosovu Džefri Hovenjer podsetio je predsednika Srpske liste Gorana Rakića da se njegov potpredsednik Milan Radoičić nalazi na crnoj listi sankcija Ministarstva finansija SAD.
Ambasador Hovenijer: Podsetio sam Rakića da je Radoičić na crnoj listi SAD
Ambasador SAD na Kosovu Džefri Hovenijer (Printskrin Jutjub Radio Gorazdevac)

Hovenjer je, u izjavi medijima, naveo da je Radoičić povezan sa medjunarodnim kriminalnim grupama.

"Na ovom sastanku podsetio sam (Gorana Rakića) na jedno konkretno pitanje, ali ne u kontekstu poslednje izjave, već da podsetim ljude da je Milan Radoičić stavljen na listu sankcija Ministarstva finansija SAD i da je, prema našim informacijama, povezan sa međunarodnim kriminalnim grupama i korupcijom i obavestio sam ga o stavu SAD u vezi sa ovom osobom", rekao je Hovenijer.

U saopštenju koje je nakon sastanka ministra za povratak i predsednika Srpske liste Gorana Rakića i ambasadora Hovenijera dostavljeno medijima nema ni pomena o tome da se na njihovom sastanku razgovaralo i o Milanu Radoičiću.

Podsetimo, SAD su krajem prošle godine uvele sankcije "organizovanoj kriminalnoj grupi koja deluje na severu Kosova, na čijem je čelu Zvonko Veselinović".

Pored Veselinovića, tu su i njegov brat Žarko Veselinović, zatim Željko Bojić, Milan Mihajlović, Siniša Nedeljković, Radovan Radić, Milan Radisavlević, Milojko Radisavlević, Milan Radoičić, Marko Rosić, Radule Stević, Milivoje Vulović.

SAD navode da je ta grupa bila umešana u velike šeme podmićivanja sa bezbednosnim zvaničnicima, kosovskim i srpskim, koji omogućavaju ilegalnu trgovinu robom, novcem, narkoticima i oružjem.Ostale vesti

Čitaku: Ne širite strah i paniku, neće biti rata na Kosovu
Potpredsednica Demokratske partije Kosova (DPK) Vljora Čitaku pozvala je da se u javnosti ne šire strah i panika, jer prema njenim rečima, rata na Kosovu neće biti.
  • 08.08.2022
Kurti za RSE: Situacija na severu mogla je da eskalira u oružani sukob
U opštinama na severu Kosovu je 31. jula postojao rizik da situacija preraste u oružani sukob "zbog straha koji je uneo Beograd i zbog planova rađenih u Raškoj i Beogradu". Ovo je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) rekao premijer Kosova, Aljbin Kurti.
  • 08.08.2022
Dogovoreno obaranje Vlade Crne Gore?
Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore Vladimir Joković izjavio da ima pouzdane informacije da su Demokratska partija socijalista (DPS) i Demokrate dogovorili da 19. avgusta obore Vladu Crne Gore.
  • 08.08.2022
Kurti: Blokade organizovao Beograd, podržala Rusija
Kosovski premijer Aljbin Kurti u intervjuu italijanskom listu La republika (La Repubblica), rekao da blokada puteva prošle nedelje "nije bila spontana već da je to organizovao Beograd uz pomoć Rusije".
  • 08.08.2022
Jakšić: Medijska prodaja Putinovog narativa
Vladimir Putin voli da se oslanja na primere iz prošlosti, od početka ukrajinskog rata koristi jednu njemu dragu istorijsku analogiju: Kosovo i bombardovanje SR Jugoslavije, događaj od koga je, kako kaže, "sve počelo".
  • 08.08.2022
Narodna stranka: Zakazati sednicu o Kosovu
Narodna stranka je podnela inicijativu predsedniku Skupštine Srbije za hitno sazivanje posebne sednice na kojoj bi se raspravljalo o Kosovu i Metohiji, a na koju bi bio pozvan i predsednik Srbije koji bi poslanicima podneo izveštaj o aktuelnoj situaciji na Kosovu, kao i relevantnim međunarodnim okolnostima.
  • 08.08.2022