Ambasada SAD podržava prisusustvo američke trupe u Bondstilu

Povodom medijskih navoda o povlačenju američke trupe iz baze Bondstil kod Uroševca i zatvaranja ove baze, danas se oglasila i ambasada Sjedinjenih američkih država na Kosovu.

Podeli ovaj članak sa:
  • Američki vojnici (Foto Sputnjik)

U kratkom saopštenju za javnost, poručeno je da je politika SAD da i dalje da “podržava KFOR i prisustvo američkih trupa u kampu Bondstil”.

“Kao i svuda na svetu, ova i druga raspoređivanja snaga SAD podležu redovnom razmatranju”, navodi se u saopštenju.

Ambasada SAD ističe da američke trupe održavaju sigurno i bezbendo okruženje i slobodu kretanja na Kosovu.

Kosovski mediji su juče nakon sastanka kosovskih zvnaičnika sa glavnim direktorom za evropske poslove u Veću za nacionalnu sigurnost SAD, Džonom Eratom i direktorom za Evropu u Veću za nacionalnu sigurnost SAD-a, Bredom Berklijem, pisali, pozivajući se na nezvanične informacije, o „nervoznoj poruci“ kosovskog predsednika Hašima Tačija i mogućnosti zatvaranja baze Bondstil.

Ostale vesti

  • "Za devet meseci taksi skoro 300 miliona evra manje robe"

    Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je u periodu od 21. novembra do 21. avgusta, odnosno za devet meseci trajanja taksi Prištine, iz centralne Srbije za 298 miliona evra manje robe plasirano na KiM nego u istom periodu prethodne godine.

  • Dačić: Prištini nije mesto u Helsinkiju

    Dačić: Prištini nije mesto u Helsinkiju

    Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić smatra da šefica EU diplomatije Federika Mogerini, pozivom Prištini da učestvuje na skupu u Helsinkiju na koji su pozvane zemlje kandidati za članstvo u EU, pokušava da napravi predsedan koji bi Beograd morao da prihvati, a što se, kako je dodao, svakako neće desiti.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane