Vesti
Politika

Aljbin Kurti se sastao sa Nenadom Rašićem

Kandidat pokreta Samoopredeljenje za premijera, Aljbin Kurti, započeo je u nedelju sastanak sa predstavnikom koalicije „Sloboda“, Nenadom Rašićem.
Aljbin Kurti se sastao sa Nenadom Rašićem
Nenad Rašić i Aljbin Kurti (Foto Gazeta Express)

Kurti, čija je stranka na izborima 6. oktobra ostvarila pobedu, prema preliminarnim rezultatima CIK-a, već je započeo sastanke o mogućem formiranju sledeće vlade.

Oni su u jednom hotelu u Prištini. Očekuje se da Kurti uruči ponudu Rašiću pošto je u kontinuitetu naglašavao potrebu da u sastavu njegove Vlade nema predstavnika Srpske Liste, već samo Srba koji poštuju i priznaju institucije Kosova, piše Gazeta Ekspres.

Kurti o sastanku sa Rašićem: Nismo razgovarali o koaliciji, već nepravilnostima u izbornom procesu

Nakon današnjeg sastanka sa predstavnikom koalicije „Sloboda“, Nenadom Rašićem, Kurti je, kako prenose kosovski mediji, poručio da on nije bio posvećen razgovoru o mogućoj koaliciji, već da je namera Kurtija bila da „od čoveka na terenu“ otkrije kako je izgledao izborni proces.

„Dakle, to nije bio sastanak povodom sledeće vladajuće koalicije, jer ćemo se sada više baviti LDK-om. Ali bio sam zainteresovan da saznam od čoveka na terenu koji se sam kandidovao o sprovođenju procesa koji je očigledno bio loš“, rekao je kandidat Pokreta Samoopredeljenje za kosovskog premijera, Aljbin Kurti.

Na pitanje da li će Rašić biti deo vladajuće koalicije, Kurti je rekao da je to jedan korak za budućnost.

„Ovo je korak za budućnost nakon što zaključimo razgovore sa LDK“, poručio je Kurti.

Kurti je rekao i da je Rašić razočaran brojnim kršenjima i nepravilnostima koje su se dogodile 6. oktobra u opštinama sa srpskom većinom.

„Žao nam je što nije bilo slobodnih demokratskih izbora u srpskoj zajednici, a takođe, gospodin Rašić nema nijednu aferu i nijedan skandal kao ministar. Moram da kažem da je Nenad Rašić jedan od najboljih ministara na Kosovu posle proglašenja nezavisnosti.“

Za kraj je dodao da on nije zainteresovan da priča poimence o budućim ministrima.Ostale vesti

EU bez komentara na Tačijevu izjavu da neće dijalog sa Lajčakom
Evropska unija nije imala komentar na izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija da ne želi da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine ako razgovore vodi specijalni predstavnik Miroslav Lajčak
  • 27.05.2020
Kurti i Đukanović razgovarali o dijalogu i pandemiji
Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti danas je razgovarao telefonom sa predsednikom Crne Gore Milom Dukanovićem, gde je posebna tema razgovora bila dijalog sa Srbijom.
  • 26.05.2020
Tači neće na pregovore sa Lajčakom
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da neće da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine ako ga bude vodio evropski izaslanik Miroslav Lajčak, dodajući da ima potpuno poverenje u američko vođstvo.
  • 26.05.2020
Stručnjak za Balkan Bodo Veber ocenio je da okvir, koji su ministri spoljnih poslova Nemačke i Francuske izložili za obnovu pregovora o sveobuhvatnom sporazumu Beograda i Prištine, predstavlja „značajan korak napred“.
  • 26.05.2020
Od četvrtka kretanje po 16 sati
Treća faza ublažavanja mera počeće ranije nego što je bilo najavljeno, kazao je danas ministar zdravlja Kosova.
  • 25.05.2020
Tači: Kurti uzurpirao premijersku funkciju
Predsednik Kosova Hašim Tači optužio je vršioca dužnosti premijera Aljbina Kurtija da je uzurpirao tu funkciju.
  • 25.05.2020