Aljbin Kurti se sastao sa Nenadom Rašićem

Kandidat pokreta Samoopredeljenje za premijera, Aljbin Kurti, započeo je u nedelju sastanak sa predstavnikom koalicije „Sloboda“, Nenadom Rašićem.

Podeli ovaj članak sa:
  • Nenad Rašić i Aljbin Kurti (Foto Gazeta Express)

Kurti, čija je stranka na izborima 6. oktobra ostvarila pobedu, prema preliminarnim rezultatima CIK-a, već je započeo sastanke o mogućem formiranju sledeće vlade.

Oni su u jednom hotelu u Prištini. Očekuje se da Kurti uruči ponudu Rašiću pošto je u kontinuitetu naglašavao potrebu da u sastavu njegove Vlade nema predstavnika Srpske Liste, već samo Srba koji poštuju i priznaju institucije Kosova, piše Gazeta Ekspres.

Kurti o sastanku sa Rašićem: Nismo razgovarali o koaliciji, već nepravilnostima u izbornom procesu

Nakon današnjeg sastanka sa predstavnikom koalicije „Sloboda“, Nenadom Rašićem, Kurti je, kako prenose kosovski mediji, poručio da on nije bio posvećen razgovoru o mogućoj koaliciji, već da je namera Kurtija bila da „od čoveka na terenu“ otkrije kako je izgledao izborni proces.

„Dakle, to nije bio sastanak povodom sledeće vladajuće koalicije, jer ćemo se sada više baviti LDK-om. Ali bio sam zainteresovan da saznam od čoveka na terenu koji se sam kandidovao o sprovođenju procesa koji je očigledno bio loš“, rekao je kandidat Pokreta Samoopredeljenje za kosovskog premijera, Aljbin Kurti.

Na pitanje da li će Rašić biti deo vladajuće koalicije, Kurti je rekao da je to jedan korak za budućnost.

„Ovo je korak za budućnost nakon što zaključimo razgovore sa LDK“, poručio je Kurti.

Kurti je rekao i da je Rašić razočaran brojnim kršenjima i nepravilnostima koje su se dogodile 6. oktobra u opštinama sa srpskom većinom.

„Žao nam je što nije bilo slobodnih demokratskih izbora u srpskoj zajednici, a takođe, gospodin Rašić nema nijednu aferu i nijedan skandal kao ministar. Moram da kažem da je Nenad Rašić jedan od najboljih ministara na Kosovu posle proglašenja nezavisnosti.“

Za kraj je dodao da on nije zainteresovan da priča poimence o budućim ministrima.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane