Vesti
Politika

Aljbin Kurti se sastao sa Aleksandrom De Kruom

Premijer Kosova Aljbin Kurti, zajedno sa zamenikom premijera Besnikom  Bisljimijem i ministarkom spoljnih poslava Donikom Gervalom, započeo je dvodnevnu zvaničnu posetu Briselu. Prvi sastanak održan je sa belgijskim premijerom Aleksandrom De Kruom.
Aljbin Kurti se sastao sa Aleksandrom De Kruom
Aljbin Kurti i Aleksandar De Kru (Foto Kosovapress)

Tokom sastanka, premijer De Kru ponovio je podršku Belgije ciljevima Vlade Kosova za poboljšanje života kosovskih građana i približavanje Kosova Evropskoj uniji, kao i olakšanom dijalogu od EU.

Premijer Kurti informisao je De Krua o vladinoj posvećenosti i prioritetima za jačanje vladavine zakona, ekonomski razvoj i upravljanje situacijom sa pandemijom kovid-19.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima i oblicima povećanja ekonomske saradnje i trgovinske razmene između dve zemlje, sa posebnom pažnjom na uključivanje naše dijaspore, koja je dobro integrisana i doprinosi u Belgiji.Ostale vesti

Kurti: Napadi u Zubinom Potoku i Zvečanu podstaknuti od Srbije
Kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je da preliminarni rezultati istrage ukazuju da je požar u zgradi u kojoj se nalazi Centar za registraciju vozila u Zubinom Potoku podmetnut. 
  • 25.09.2021
Brnabić: Nasilje nad Srbima na Kosovu kulminiralo, napadi u porastu
Premijerka Srbije Ana Brnabić je u Njujorku, u okviru 76. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, ukazala da su fizička bezbednost i poštovanje ljudskih prava prema nealbanskom stanovništvu na Kosovu daleko od zadovoljavajućih.
  • 25.09.2021
Navodi da Kosovske bezbednosne snage (KBS) pripremaju vojne trupe za intervenciju na severu Kosova su potpuno neistiniti i imaju za cilj da dezinformišu javnost, objavilo je kosovsko ministarstvo odbrane.
  • 25.09.2021
Eskobar: Bez militarizacije, pitanja rešavati u Briselu
"Beograd i Priština treba da se uzdrže od štetne retorike, razgovaraju o pitanju registarskih tablica u Briselu i ne militarizuju trenutnu situaciju na granici", smatra novi izaslanik Stejt departmenta za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.
  • 25.09.2021
Rama: Ujedinjene nacije neće biti kompletne bez Kosova
Premijer Albanije Edi Rama pozvao je u Njujorku na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija sve da priznaju nezavisnost Kosova.
  • 25.09.2021
Petković: Kurti za šaku glasova izaziva krizu
Priština svojim ponašanjem jasno pokazuje da ih ne interesuje Briselski sporazum, kazao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 24.09.2021