Vesti
Politika

Aljbin Kurti preuzeo dužnost premijera

Aljbin Kurti i zvanično je preuzeo dužnost premijera Kosova od svog prethodnika i nekadašnjeg koalicionog partnera Avdulaha Hotija. 
Aljbin Kurti preuzeo dužnost premijera
Kurti i Hoti (Foto Kim)

Kurti obišao spomenik "Adem Jašari"

Premijer Kosovo Aljbin Kurti prvog dana rada na čelu Vlade, posetio je spomenik posvećen Ademu Jašariju u Prekazu.

"Svaki put kada preuzmemo važne državne zadatke, svaka visoka institucionalna pozicija mora se zasnivati na povratku i ponovnom povratku Jašarijevima i Prekazu, ovom glavnom gradu našeg nacionalnog ustanka. Slava svim herojima, palim borcima i narodnim martirima, zahvaljujući  njima, smo danas živi i uživamo u slobodi koju imamo", rekao je premijer Kurti.

 

Kurtija je ispred Vlade dočekala garda, postavljen crveni tepih i intonirana himna.

Između odlazećeg i novog premijera izvršena je i zvanična primopredaja.

Avdulah Hoti je ranije izjavio da će novog premijera obavestiti o svim poslovima koji su obavljeni ili ostavljeni na pola.

Po preuzimanju dužnosti održana je sednica Vlade, a nakon toga u 13 člasova Kurti će obići memorijalni kompleks “Adem Jašari” u Prekazu. Nakon toga u 14:30 sastaće se sa šefom Kancelarije u EU u Prištini Tomašem Sunjogom.

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti izabran je juče u Skupštini za premijera Kosova sa 67 poslaničkih glasova za i 30 protiv.Ostale vesti

Šubarić zahvaljuje građanima i predsedniku Vučiću

Prvi put nakon pobede na lokalnim izborima u Gračanici oglasila se Ljiljana Šubarić i to putem društvene mreže Fejsbuk.

  • 18.10.2021
Petković čestitao Srpskoj listi
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je Srpskoj listi pobedu na kosovskim lokalnim izborima.
  • 18.10.2021
Srpska lista: Pobeda u 10 opština, bez ZSO neće biti kosovskih institucija

"Srpski narod na Kosovu poslušao je poziv svoje Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića, i u ovoj rekordnoj izlaznosti dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima. Dakle, želim da obavestim građane da su kandidati Srpske liste pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom", kazao je predsednik Srpske liste Goran Rakić na konferenciji za medije u Severnoj Mitrovici.

  • 17.10.2021
Stojanović: Izborni rezultat u Gračanici je posledica obećanja, pritisaka i ucena
Branimir Stojanović je, komentarišući preliminarne izborne rezultate za Opštinu Gračanica, rekao da su oni posledica prevelikih obećanja, te ucena i pritisaka na birače od strane Srpske liste.
  • 17.10.2021
Gračanica: Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi
Prema malom uzorku obrađenih listića od strane CIK (do 21:10 časova, 13,37%) kandidatkinja Srpske liste Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi u odnosu na nezavisnog kandidata Branimira Stojanovića.
  • 17.10.2021
Milović: Glasajte po svojoj savesti

Kandidat za gradonačelnika Zvečana ispred Srpske liste, Dragiša Milović, pozvao je građane da glasaju „po svojoj savesti“, a da se nakon toga radi „pored rešavanja infrastrukturnih problema koje opština Zvečan ima, pre svega na stabilizaciji prilika, odnosno na bezbednosti“.

  • 17.10.2021