Aleksandar Ivanović: Snimci kamera dali bi odgovor ko je ubio Olivera

Aleksandar Ivanović, bratanac ubijenog lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, rekao je da duboko veruje da bi snimci kamera za nadzor dali odgovore na mnoga pitanja, pa i na to da li su ubistvo izvršili Srbi ili Albanci i ko im je pomogao da dođu i da napuste Kosovsku Mitrovicu.

Podeli ovaj članak sa:
  • Aleksandar Ivanović (Foto N1)

"Reč je o svega nekoliko uskih ulica kojima se kretao Oliver. Danima su pripremali logistički to ubistvo i na kraju ga izvršili, a u tim ulicama postoji veliki broj kamera", rekao je Ivanović za novi broj nedeljnika NIN povodom druge godišnjice ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP.

On je naveo da je "neverovatno da odmah imamo detaljne snimke sa više kamera" kada se pali knjiga zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, a "godinama nemamo nijedan snimak kada je izgubljen život".

Prema njegovim rečima, kameru na svojoj kancelariji je lično postavio Oliver Ivanović, a "iz neobjašnjih razloga je bila ugašena u momentu kada je na njega pucano".

Kako je naveo, Oliver Ivanović mu je govorio o bezbednosnim rizicima.

"I danas mi odzvanja njegova rečenica: ’Sve su mi uradili, ostalo je još samo da me ubiju’. Lično sam s njim razgovarao pre ubistva kada mi je rekao da je obavestio Beograd, Prištinu, pa i strance, da ne želi, ako mu se nešto desi, da posle neko kaže: ’Nisam znao’", rekao je Ivanović, navodeći da je Oliver Ivanović bio "izuzetno ugrožen".

On je dodao da je Oliver Ivanović "upozoravao zvanični Beograd da ne smeju da dele Srbe na naše i njihove... i da je kampanja koju vode protiv njega, u kojoj ga etiketiraju kao izdajnika, neprimerena i nezakonita i da ga bezbednosno ugrožavaju na takav način", rekao je Aleksandar Ivanović.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je na današnji dan pre dve godine, u severnom delu Kosovske Mitrovice. On je pogođen hicima iz pištolja, ispaljenim iz kola u pokretu, ispred kancelarije GI SDP.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je početkom decembra optužnicu protiv šest osoba koji se terete za umešanost u njegovo ubistvo, a izdat je međunarodni nalog za hapšenje Milana Radoičića i Zvonka Veselinovića zbog, kako se navodi u optužnici, upravljanja kriminalnom grupom.

Radoičić je potpredsednik Srpske liste i kontroverzna figura u srpskoj zajednici na severu Kosova, u čiju odbranu je, pošto je Priština pokušala da ga uhapsi, stao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane