Vesti
Politika

Aleksandar Arsenijević kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice

Novoosnovana Građanska inicijativa „Srpski opstanak“, predala je danas kandidaturu Centralnoj izbornoj komisiji za gradonačelnika Severne Mitrovice i listu kandidata za odbornike za predstojeće kosovske lokalne izbore, koji su zakazani za 17. oktobar.
Aleksandar Arsenijević kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice
Aleksandar Arsenijević (Foto Kontakt)

Ispred ove inicijative, kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice je Mitrovčanin, Aleksandar Arsenijević.

To je za Radio Kontakt Plus potvrdio sam Arsenijević, koji kaže da se na ovaj korak odlučio, zbog kako je rekao, znanih i neznanih građana, koji su to od njega očekivali.

„Očekujem fer kampanju“, rekao je Arsenijević u kratkoj izjavi za Radio Kontakt Plus.

„Lista se sa razlogom zove Srpski opstanak, jer je život naše zajednice na KiM već od davnina borba za goli opstanak“, navodi se u saopštenju ove inicijative dostavljenom medijima.

Kako se dalje ističe, cilj kandidature je borba za bolji životni standard, demokratiju, bolje uređenje grada i slobodu građana Severne Mitrovice.Ostale vesti

Kurti: Sledeći sastanak sa Vučićem možda sledeće sedmice, zavisi od EU
Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da bi sledeći sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem mogao biti održan u drugoj sedmici decembra.
  • 05.12.2021
Šib: Naš stav prema Kosovu ostaje nepromenjen
Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib izjavio je da je potrebno da „sve što je za sada dogovoreno u okviru dijaloga u Briselu mora i da se ‘implementira’“, navodeći da „to važi kako za Zajednicu srpskih opština, tako i za pitanje energetike“.
  • 05.12.2021
Pokret vera, nada, ljubav blokirao prelaz Merdare

Oko 50 članova Pokreta vera, nada, ljubav blokiralo je danas u podne administrativni prelaz Merdare, javlja Beta.

  • 04.12.2021
Kurti i Eskobar razgovarali o dijalogu sa Srbijom
Premijer Kosova Albin Kurti saopštio je da je imao telefonski razgovor sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Gabrijelom Eskobarom, sa kojima je razgovarano o posvećenosti Kosova principijelnom dijalogu sa Srbijom koji vodi ka pravno obavezujućem sporazumu.
  • 04.12.2021
Trajković: Plaćam cenu, ali neću odustati
Nakon što je u avgustu odbačena tužba Milana Radoičića protiv Rade Trajković za povredu ugleda i časti, juče je Drugi Osnovni sud u Beogradu odbacio i tužbu načelnika Uprave BIA za kriminal i terorizam Bojana Dimića. Trajkovićeva je tužena nakon gostovanja u "Utisku nedelje" 2019. godine, gde je govorila o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.
  • 03.12.2021
Mustafa: ZSO ne može da se izbegne

Formiranje Zajednice srpskih opština je obaveza Kosova koja ne može da se izbegne, kazao je za KTV bivši kosovski premijer Isa Mustafa.

  • 03.12.2021