"Albanci sprovode hajku protiv Srba koji negiraju zločin u Račku, a EU im se pridružuje"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić postavio je danas na konferenciji za medije u Vladi Srbije u Beogradu javno pitanje predstavnicima EU "kako dopuštaju zabranu slobodnog govora samo Srbima, budući da se novi aparthejd sprovodi prema srpskom narodu na Kosovu".

Podeli ovaj članak sa:
  • Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

„Možemo da zaključimo da se linč koji se sprovodi prema Ivanu Todosijeviću koji je na dve godine osuđen samo zato što je rekao da je Račak bila fingirana priča kako bi bila izvršena protivpravna agresija protiv Jugoslavije“, naglasio je Đurić.

Takve odluke prištinskih vlasti vraćaju u prošlost i Srbe i Albance, upozorio je direktor Kancelarije za KiM i konstatovao da se "protiv Ivana Todosijevića sprovodi pre svega hajka na slobodu govora i mišljenja i da se EU, umesto da kaže svoj stav prema tom pitanju, pridružuje toj hajki".

„Nadam se da će međunarodna zajednica stati na stranu pravde. Priča o Račku i tri sela izbačena je i procesa koji se protiv Sbodana Miloševića vodio pred Haškim tribunalom. Napominjem da ne postoji nijedna presuda oko slučaja Račak“, rekao je Đurić danas u zgradi Vlade Srbije. .

"Važno je da javnost u Srbiji shvati o čemu se radi", posebno je napomenuo on, "jer Priština sprovodi hajku prema srpskom narodu koji se usudi da javno iznese svoje mišljenje".

„Čak su podigli i optužnicu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer je stao u zaštitu Todosijevića rekavši da je slučaj Račak montirana farsa za koju niko nije pravosnažno osuđen“, napomenuo je Đurić.

"Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti drži moralne pridike Srbima kao da su Albanci bili milosrdni anđeli", podvukao je Đurić i još jednom konstatovao da Prištinske vlasti vrše hajku prema Srbima za koje tvrde da negiraju da je postojao zločin u Račku.

„Njihov problem je što ne gledaju u budućnost, a Srbima pokušavaju da nalepe etiketu zločinaca. Srbi su im krivi za sve, a šta je sa pogromom Srba?“, upitao je direktor kancelarije za KiM.

Albanci, naglasio je Đurić, "kraj sebe žele samo Srbe koji će klečati pred moralnim gromadama poput Hašima Tačija, Kadrija Veseljija..."

„Hoće da Srbiji udaraju etikete. Njihov program je protiv budućnosti“, zaključio je Đurić.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane