Vesti
Politika

"Ako nam Tači ne da mandat moraće da snosi posledice"

Redžep Seljimi iz "Samoopredeljenja" kaže da ako neko ko nije dobio dovoljno glasova pokuša da spreči vlast tog pokreta, onda bi trebalo da snosi posledice.
Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

On je rekao da bi to moglo da podrazumeva i proteste, prenosi Indeksonlajn.

"Ako (kosovski predsednik Hašim) Tači ne poštuje pravo većine kojoj pripada mandat, Samoopredeljenja i partnera, onda će se suočiti sa odlučnošću građana da brane svoj glas i svoju pobedu", rekao je Seljimi.

Upitan da li to znači da će biti protesta, Seljimi je odgovorio da će narod o tome odlučiti jer, kako je istakao, narod najbolje zna.

Pokret Samoopredeljenje, koji je nastupio samostalno na kosovskim parlamentarnim izborima, 11. juna, osvojio je 27,49 odsto glasova i bio najveće iznenađenje izbora.

Samoopredeljenje je, međutim, zauzelo drugo mesto, iza koalicije Demokratske partije Kosova, Alijanse za budućnost Kosova i Inicijative za Kosovo, koja je osvojila 33,77 odsto glasova.

Na trećem mestu bila je koalicija Demokratskog saveza Kosova, Alijanse novo Kosovo i Alternative, sa 25,53 odsto glasova.Ostale vesti

Mustafa: Vlada Aljbina Kurtija je vlada nasilja
Bivši kosovski premijer Isa Mustafa smatra da je vlada Ajbina Kurtija "vlada nasilja i da se po nasilju ne razlikuje mnogo od Rusa, koji su zapalili Ukrajinu, dok je ona zapalila institucije Kosova".
  • 09.08.2022
EU: Kasni se sa sprovođenjem energetskih sporazuma Kosova i Srbije
Evropska unija je konstatovala da se kasni sa realizacijom Mape puta za implementaciju energetskih sporazuma, koje su Kosovo i Srbija postigli u okviru Briselskog dijaloga, napominjući da se radi o "tehničkim razlozima".
  • 09.08.2022
Kurti sa Kvintom o severu, energetici, dijalogu
Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte u Prištini. Na sastanku je govoreno o energetici, opštinama na severu, političkim događajima na Kosovu i u regionu, te bezbednosnoj situaciji.
  • 09.08.2022
MUP Kosova: Preregistracija na RKS tablice samo uz kosovsku ličnu kartu
Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je odgovore na, kako navode, najčešće postavljanja pitanja građana o registraciji vozila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu na RKS, te pozvalo sve da registruju vozila od 1. septembra do 31. oktobra ove godine.
  • 09.08.2022
Rukići: Izjave o mogućem ratu na Kosovu utiču i na strane investitore
Bivši predsednik Privredne komore Kosova (PKK) Berat Rukići ocenio je da širenje mišljenja u globalnim medijima da može doći do rata na Kosovu utiče negativno na strane investitore.
  • 09.08.2022
Kurti sa Kajarijem: Pozvao na slanje jasnih poruka o „delovanju kriminalnih struktura na severu“

Kosovski premijer, Aljbin Kurti i komandant KFOR-a, general-major Ferenc Kajari, sastali su se u prostorijama kosovske vlade. Bliska saradnja kosovskih institucija i NATO misije na Kosovu bila je glavna tema sastanka.

  • 09.08.2022