Vesti
Politika

Ahmeti: Ne pada mi na pamet da dozvolim izgradnju u Badovcu

Gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti kaže da je najveći pritisak za izgradnju naselja Badovac došao od Pokreta Samoopredeljenje i da ako izgube slučaj na sudu i daju dozvolu, da će to biti katastrofa.
Ahmeti: Ne pada mi na pamet da dozvolim izgradnju u Badovcu
Špend Ahmeti (Foto Fishmedia)

“Moja najveća radost bi bila ako donesemo odluku da ne gradimo naselje. U redu je da ih zaustavimo, ali danas imamo zakone i regulatorni plan. Ako ovaj slučaj ide na sud, i ako izgubimo slučaj i damo dozvolu to će biti katastrofa“, rekao je Ahmeti za Kohu.

Prema njegovom mišljenju, odluke Pokreta Samoopredeljenje treba da budu sveobuhvatne.

„Bilo bi dobro da znamo šta mi gradimo, ako je za zaštitu voda, Opština nije odgovorna, jer je to obaveza Ministarstva životne sredine. Ne pada mi na pamet da dozvolim izgradnju u Badovcu. Ako se moj predlog prihvati, kažem vam da bi trebalo da glasate. Moramo biti jedinstveni", rekao je Ahmeti.Ostale vesti

Dačić: Antigva i Barbuda uvažiće rezulutate dijaloga o Kosovu
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je nova pozicija Antigve i Barbuda o pitanju Kosova i da će uvažiti rezultate dijaloga Beograda i Prištine.
  • 22.02.2020
DSK: Vreme je za ukidanje takse
Čelnici Demokratskog saveza Kosova smatraju da bi mera reciprociteta trebalo da se sprovodi u uskoj saradnji sa Sjedinjenim Američkim Državama. Lider te stranke Isa Mustafa rekao je to juče Gazeti Ekspres, a istog je mišljenja i predsednica parlamenta Vjosa Osmani. Član rukovodstva Ljufti Haziri smatra da je vreme za ukidanje takse.
  • 22.02.2020
„Ako se nešto desi u pregovorima sa Srbijom, desiće se ove godine“
Kosovski predsednik Hašim Tači za nešto više od mesec dana ulazi u finalnu godinu petogodišnjeg mandata obeleženog nedovršenim pregovorima Beograda i Prištine.
  • 22.02.2020
Lajčak specijalni predstavnik EU za dijalog
Ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak postavljen je danas za specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, prenosi prištinska Gazeta Ekspres pozivajaući se na neimenovane izvore u Briselu.
  • 21.02.2020
Borel sa Vučićem, Tačijem i Kurtijem o specijalnom izaslaniku
Visoki predstavnik Evropske unije Žozep Borel je danas o postavljanju specijalnog izaslaniku EU za dijalog Beograd-Priština i za Zapadni Balkan razgovarao telefonom s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i s predsednikom i premijerom Kosova, Hašimom Tačijem Aljbinom Kurtijem.
  • 21.02.2020
Godfri: Grenel sa još više energije u ulozi specijalnog izaslanika
Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri izjavio je da će ambasador Ričard Grenel i posle imenovanja za rukovodioca obaveštajnih službi SAD nastaviti sa svojom ulogom specijalnog izaslanika američkog predsednika za pregovore Beograda i Prištine i da će se sa još većom energijom posveti tom izazovu.
  • 21.02.2020