Vesti
Politika

Acković: Rešiti probleme romske zajednice

Zamenik direktora Kancelarije za ljudska i manjinska prava u Vladi Republike Srbije Dragoljub Acković obišao je romsku mahalu u Gračanici gde je sa Romima razgovarao o aktulelnim problemima sa kojima se ova zajednica suočava.
Acković: Rešiti probleme romske zajednice
Šerifović, Stojanović i Acković u Gračanici (foto KIM)

Dragoljub Acković istakao je da je cilj današnjeg sastanka, održanog u Edukativnom centru u romskoj mahali, rešenje probleme ove zajednice koji su, prema njegovim rečima, brojni.
 
„Jedan od načina da se reše problemi jesu novi izbori i mislim da će najveći broj problema koji je do sada postojao, kako među Romima tako i među Srbima, biti rešen. Naravno, Stojanović ima svoj tim i ne može sve sam. Ne može se sve preko noći rešiti. Ko zna još koliko će se ti problemi rešavati, ali će početi da se rešavaju a novi se neće javljati“, rekao je Acković.

Predstavnik romske zajednice Hamit Šerifović poručio je okupljenim Romima da u što većem broju izađu 01. decembra na birališta.

„Vi morate da znate da Srbija stoji iza nas i da smo mi uz Srbiju. Neću da vam pričam neke prazne reči, kao neki što samo obećavaju. Mi smo u prvom krugu dali veliku podršku G.I. „Srpska“. Ovoga puta očekujem da ćete izaći u što većem broju“, rekao je Šerifović.

Kandidat za gradonačelnika ispred G.I „Srpska“ Branimir Stojanović naveo je da Srbi na centralnom Kosovu žive dosta teško, ali i da Romi žive još teže.

„Ima puno problema. Ima problema u obrazovaju, zdravstvu, u otvaranju novih radnih mesta i mi moramo zajedno da radimo. Samo tako imamo veliku šansu, zajedno možemo da uspemo. Verujem u te ljude, napraviću dobar tim i sa moje strane je ispružena ruka. Tu ruku je romska zajednica jako dobro prihvatila“, zaključio je Stojanović.

Sastanku sa zamenikom direktora Kancelarije za ljudska i manjinska prava u Vladi Republike Srbije Dragoljubom Ackovićem, prisustvovalo je oko 30 pripadnika romske zajednice.Ostale vesti

Tri srpska politička subjekta u trci za poslanike u kosovskoj skupštini
U trci za poslanička mesta u kosovskom parlamentu će se naći tri srpska politička subjekta: Srpska lista, Građanska inicijativa "Za slobodu, pravdu i opstanak" i Građanska inicijativa "Srpski demokratski savez".
  • 16.01.2021
rDžava Srbija će se boriti na svaki način da pronađe one koji su počinili ubistvo Olivera Ivanovića, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 16.01.2021
Ističe rok za predaju izbornih lista
Danas je poslednji dan da politički subjekti predaju svoje liste sa imenima kandidata za poslanike, koji će nakon overe moći da se nadmeću za mesta u Skupštini Kosova.
  • 16.01.2021
“Profesionalno ubistvo prepušteno amaterskoj istrazi”
"Ako stvar posmatramo apstraktno, imamo jedno profesionalno ubistvo koje je prepušteno amaterskoj istrazi", kazao je novinar i bivši direktor Radio Beograda Milivoje Mihajlović govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića. Oliverov bratanac, Aleksandar Ivanović, ističe da je u Beogradu mrak kada je istraga u pitanju, "jedino što imamo je postupak koji se vodi u Prištini, a on je poprilično nesrećan".
  • 15.01.2021
Srpska lista predala spisak kandidata za izbore
Predstavnici Srpske predali su kandidaturu za predstojeće vanredne parlamentarne izbore Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini. "Duboko sam uveren, znam, da će Srpska lista i ovoga puta osvojiti svih deset mandata”, poručio je predsednik SL Goran Rakić.
  • 15.01.2021
Stano: Petković bio odgovarajuće najavljen, poštovati dogovor
Portparol EU Peter Stano u izjavi za Tanjug kaže da je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković bio najavljen za posetu Kosovu na "odgovarajući način, u skladu sa modalitetima koje su dogovorile obe strane”, apostrofirajući obavezu poštovanja dogovora postignutog u okvru dijaloga Beograda i Prištine o posetama zvaničnika.
  • 14.01.2021