Vesti
Politika

ABK traži prekid dijaloga sa Srbijom

Alijansa za budućnost Kosova zatražila je vanredni sastanak kosovske vlade o situaciji stvorenoj nakon podizanja optužnica od strane specijalizovanih veća, prenosi Koha.
ABK traži prekid dijaloga sa Srbijom
ABK (Foto Youbute)

Iz ove političke partije, čiji je lider Ramuš Haradinaj, poručili su, nakon hitnog sastanka rukovodstva stranke, da bi vlada trebalo da odmah zaustavi sve aktivnosti u vezi sa procesom dijaloga sa Srbijom.

Zatražen je i hitan sastanak Saveta bezbednosti Kosova o opštoj bezbednosnoj situaciji, vanredno zasedanje u Skupštini Kosova u znak podrške vrednostima OVK i sastanak čitavog političkog spektra radi, kako su naveli, pronalaženja nacionalnog jedinstva suočenog sa političkim i ustavnim izazovima.

"Alijansa za budućnost Kosova sa zabrinutošću prati razvoj događaja nakon optužnica Specijalizovanih veća za bivše borce Oslobodilačke vojske Kosova. ABK veruje u pravdu, u pravedni oslobodilački rat na Kosovu i u nevinost boraca OVK! Rat OVK je bio oslobodilački i odbrambeni rat protiv srpske zločinačke i genocidne vladavine i njegova čistoća će biti dokazana kao mnogo puta ranije“, poručuju iz ABK.Ostale vesti

Skupština u Prištini nije usvojila rezoluciju o nestalima
Skupština u Prištini nije usvojila predlog Rezolucije o nestalima iz interpelacije premijera Avdulaha Hotija, na zahtev narodne poslanice Sarande Bogujevci.
  • 27.11.2020
Bivši sudija Euleksa će svedočiti pred Odborom kosovske skupštine
Bivši Euleksov sudija Malkolm Simons svedočiće na sopstveni zahtev o zloupotrebama u ovoj misiji vladavine prava u vreme dok je on bio njen deo, odlučio je Odbor kosovske skupštine za zakonodavstvo, mandate, imunitete, poslovnik i nadzor Agencije protiv korupcije, javlja Koha.
  • 27.11.2020
Hoti: Neću podneti ostavku
Posle objavljivanja pojedinih medija na albanskom jeziku da će kosovski premijer podneti ostavku, to je demantovao sam Avdulah Hoti na svom fejsbuk profilu.
  • 27.11.2020
Hoti se usprotivio odluci da se Vučiću zabrani ulazak na Kosovo
Premijer Kosova Avdulah Hoti izjavio je da samo premijer može da iznosi zvanične stavove.
  • 26.11.2020
Lajčak upozorava Prištinu zbog zabrane poseta zvaničnika iz Beograda
Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak poručio je prištinskim predstavnicima da su posete zvaničnika iz Beograda regulisane sporazumom o slobodi kretanja, ističući da svaka zabrana znači kršenje dogovorenog i da u krajnjem slučaju može da izazove eskalaciju tenzija na tarenu.
  • 26.11.2020
Kosnet: Podrška za brzo napredovanje u primeni Vašingtonskog sporazuma
Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet izjavio je da ambasada i njeni partneri podržavaju ubrzano sprovođenje sporazuma postignutog u Vašingtonu.
  • 26.11.2020