Vesti
Politika

ABK postavila transparente u Skupštini

U nastavku sednice Skupštine Kosova na kojoj se razmatra najava kosovskog premijera Aljbina Kurtija o ukidanju takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, poslanici Alijanse za budućnost Kosova postavili su transparente sa porukama “Srbija neće proći” i “Gde je izvinjenje, gde su nestali?”.
ABK postavila transparente u Skupštini
Plakati u Skupštini Kosova (Foto: lajmi.net)

Ovim porukama opoziciona Alijansa za budućnost Kosova želi da podseti na ranije izjave Aljbina Kurtija.

Prethodno je danas nekoliko mlađih aktivista Alijanse za budućnost Kosova uhapšeno zbog kovčega koji su doneli ispred zgrade Vlade u Prištini. Oni su postavili kovčeg sa natpisima „100 taksa“, „uzroci“, „reciprociotet“.

Na taj način su želeli simbolično da prikažu „sahranu obećanja“ koje je dala aktuelna vlast.

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj koji je i uveo takse na srpsku i bosansku robu zatražio je hitno oslobađanje aktivista.Ostale vesti

Vašingtonski samit osuđen na neuspeh zbog američkih izbora?
"Amerikanci pokušavaju da taj dijalog ožive, ali ne deluje kao da postoji velika šansa da se dođe do nekog rešenja ili pomaka“, rekao je za RTV Kim analitičar iz Beograda Branko Radun komentarišući sastanak beogradskih i prištinskih lidera najavljen za 2. septembar u Vašingtonu.
  • 14.08.2020
Brisel: Dobrodošla podrška Amerike dijalogu koji vodi EU

Evropska unija pozdravlja sve inicijative i svako učešće "trećih strana" koje za cilj ima pomoć Beogradu i Prištini da se dogovore oko sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa, poručeno je iz Brisela.

  • 14.08.2020
Vučić: Srbija nije u poziciji da odbija razgovore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će učestvovati u razgovorima sa predstavnicima Kosova koje je za 2. septembar u Vašingtonu zakazao američki izaslanik Ričard Grenel, ali da tamo neće biti lako.

  • 14.08.2020
Hoti potvrdio sastanak u Vašingtonu
Premijer Kosova Avdulah Hoti, potvrdio je da će 2. septembra u Vašingtonu biti održan sastanak sa zvaničnicima Beograda. On je naveo i da će tema razgovora biti ekonomija.
  • 14.08.2020
Predstavnici Beograda i Prištine u Vašingtonu 2. septembra
Lideri Beograda i Prištine sastaće se u Beloj kući 2. septembra, objavio je na Tviteru izaslanik Bele kuće za dijalog Ričard Grenel.
  • 14.08.2020
Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nije izglasan
Poslanici kosovske skupštine nisu podržali nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nakon prvog razmatranja, pa će biti vraćen u proceduru na ponovni postupak.
  • 13.08.2020