Vesti
Politika

ABK postavila transparente u Skupštini

U nastavku sednice Skupštine Kosova na kojoj se razmatra najava kosovskog premijera Aljbina Kurtija o ukidanju takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, poslanici Alijanse za budućnost Kosova postavili su transparente sa porukama “Srbija neće proći” i “Gde je izvinjenje, gde su nestali?”.
ABK postavila transparente u Skupštini
Plakati u Skupštini Kosova (Foto: lajmi.net)

Ovim porukama opoziciona Alijansa za budućnost Kosova želi da podseti na ranije izjave Aljbina Kurtija.

Prethodno je danas nekoliko mlađih aktivista Alijanse za budućnost Kosova uhapšeno zbog kovčega koji su doneli ispred zgrade Vlade u Prištini. Oni su postavili kovčeg sa natpisima „100 taksa“, „uzroci“, „reciprociotet“.

Na taj način su želeli simbolično da prikažu „sahranu obećanja“ koje je dala aktuelna vlast.

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj koji je i uveo takse na srpsku i bosansku robu zatražio je hitno oslobađanje aktivista.Ostale vesti

Tači tužio Bahtirija
Predsednik Kosova, Hašim Tači, podneo je kosovskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija zbog, kako je naveo, direktnih pretnji predsedniku Кosova.
  • 06.04.2020
Lajčak počinje konsultacije o dijalogu BG i PR
Miroslav Lajčak ove nedelje počinje sa konsultacijama fokusiranim na dijalog Beograda i Prištine, izjavio je u Briselu portparol Evropske službe za spoljne poslove Peter Stano.
  • 06.04.2020
U telefonskom razgovoru sa šefom UNMIK-a na Kosovu Zahirom Taninom, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je kazao da je zabrinut zbog širenja virusa Kovid-19 na Kosovu.
  • 06.04.2020
Đurić: Pozitivni na virus idu u izolacione centre
Svako lice koje bude pozitivno na virus Kovid 19, bez obzira na kliničku sliku, ne može biti u kućnoj izolaciji, već mora biti smešteno u Studentski dom u Кosovskoj Mitrovici, КBC Priština u Gračanici ili u Zdravstvenom centru Gnjilane u Pasjanu, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 05.04.2020
Kurti: Tači hoće sukob na severu radi podele Kosova
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti izjavio je da "na Kosovu postoje političari koji žele sukob na severu kako bi vratili ideju teritorijalne razmene sa Srbijom".
  • 05.04.2020
Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020