Vesti
Politika

Abdidžiku: Vlada je već propala

Predsednik Demokratskog saveza Kosova (LDK) Ljumir Abdidžiku smatra da je aktuelna vlast na Kosovu "potpuno nekompetentna, nesposobna da odgovori na probleme građana, dok Kosovo stagnira u svim oblastima: privredi, obrazovanju, zdravstvu, energetici ili investicijama".
Abdidžiku: Vlada je već propala
Ljumir Abdidžiku u Podujevu (Foto LDK)

Abidžiku je juče iz Podujeva poručio da Kurtijeva vlada izaziva krizu.

"Umesto dijaloga i efikasnosti vidimo pretnje i potpuni nedostatak implementacije projekata", naveo je on na početku nove terenske kampanje LDK.

"Ova Vlada je već propala. Za samo 18 meseci pokazali su se nesposobnim da upravljaju državom, a kamoli da se nose sa teškom krizom. Ovo je Vlada koja samo priča, a ne radi, trpe građani i privreda. Pre svega vidimo bahatost, nedemokratsko ponašanje i nepoštovanje javne rasprave. Kurt beži od problema i napušta zemlju usred krize jer ne može da je reši. Činjenice su činjenice. Zdravstvo je katastrofa, ekonomija je u padu. Nezaposlenost je ostala tamo gde je bila pre 18 meseci, a za 18 meseci smo izgubili desetine hiljada radnika. Mi smo jedina zemlja u Evropi koja ove godine nije započela obrazovni proces. Kosovo je jedina zemlja koja je tokom leta imala nestanak struje jer Vlada nije na vreme remontovala proizvodne kapacitete", naveo je Abdidžiku.

On je na skupu u Podujevu kazao da je LDK ponudio rešenja za većinu problema i Vladi Kosova predložio konkretne akcije za suočavanje sa krizom, kao što su povećanje javne potrošnje, smanjenje negativnih efekata inflacije i poboljšanje stanja u zdravstvenom sektoru. Međutim, dodao je da se Vlada oglušava o ove konkretne predloge i odbija da uzme u obzir savete.

LDK će u narednih mesec dana održati više od 30 događaja, sastanaka, debata i tribina širom Kosova, najavljeno je iz ove partije.Ostale vesti

Održana zajednička sednica albanske i kosovske skupštine u Tirani

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je u Tirani da su međusobni odnosi Albanaca sa strancima danas bolji nego ikada.

  • 27.11.2022
Dačić: Nema principa, već licemerja i dvostrukih standarda
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas kao licemerno to što je Svetska fudbalska organizacija (FIFA) pokrenula disciplinski postupak protiv reprezentacije Srbije, nakon što je u njenoj svlačionici na Mundijalu u Kataru navodno okačena zastava na kojoj je prikazana teritorija Kosova i Metohije, uz poruku "Nema predaje".
  • 27.11.2022
Vučić: Zahvalan sam našem narodu na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu video u kojem su rezimirani događaji i susreti koje je imao tokom prethodne sedmice. "Posebno sam zahvalan našem narodu sa Kosova i Metohije što je pokazao da se, posle decenija terora, i dalje bori za svoje ognjište, za decu, za našu budućnost", napisao je Vučić.

  • 27.11.2022
Kurti: Hovenijer me je upozorio da bi situacija na severu mogla  da se pogorša

Nemački novinar Mihael Martens, kaže da mu je kosovski premijer, Aljbin Kurti, rekao da je "pristao na kompromis" u vezi sa krizom oko registarskih tablica nakon što ga je američki ambasador u Prištini upozorio da bi situacija na Severu Kosova "mogla ozbiljno i nepovratno da se pogorša".

  • 26.11.2022
Vučević: Situacija na Kosovu i dalje veoma napeta
Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je situacija na Kosovu "i dalje veoma napeta jer je mnogo otvorenih pitanja" da se nada "da će se odgovori tražiti u formi dijaloga".
  • 26.11.2022
CIK: Počela registracija birača van Kosova za izbore na Severu
Centralna izborna komisija saopštila je da je danas počela registracija građana koji žive van Kosova za vanredne izbore za gradonačelnike u opštinama Severna Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok. Rok za prijavu ističe 30. novembra.
  • 26.11.2022