• Dačić: Slika je promenjena, Priština mora da ukine takse

  Dve poruke obeležile su posetu američkog izaslanika Ričarda Grenela, jedna upućena Prištini da mora da ukine takse, a Beogradu da treba da obustavi kampanju protiv nezavisnosti Kosova. Te dve stvari nisu poredive i ne mogu da se stavljaju u istu ravan, rekao je za RTS ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

 • Osmani: Sastanak sa Samoopredeljenjem u naredna tri dana

  Potpredsednica Demokratskog saveza Kosova Vjosa Osmani najavila je da će se uskoro sastati sa predstavnicima Pokreta Samoopredeljenje, kako bi se konačno približili dogovoru o vladajućoj koaliciji, javlja Koha.

 • Finalni izveštaj o izborima: Zloupotrebe i zastrašivanja u srpskim sredinama

  Predstavnici posmatračke misije EU na Kosovu predstavili su u Prištini finalni izveštaj i preporuke o vanrednim parlamentarim izborima održanim 6. oktobra 2019. godine. Iako je sam izborni proces protekao regularno, navedeno je da su "postojali određeni pritisci i zastrašivanje kandidata u srpskim sredinama koji nisu bili deo Srpske liste".

 • Sastanak Vučića i Grenela

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD za dijalog Ričardom Grenelom.

 • Grenel: Treba ukinuti takse

  Specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, završio je sastanak sa liderom Pokreta Samoopredjeljenje, Albinom Kurtijem.

 • Ista poruka Grenela i iz sedišta DSK

  Specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, ponovio je i nakon susreta sa liderom Demokatske partije Kosova Isom Mustafom da se drži podalje od političkih pitanja i da mu je fokus na ekonomskim pitanjima.

 • Dačić: Prekid povlačenja priznanja ne može biti kompromis za takse

  Pritisak na Prištinu treba da bude mnogo jači da bi oni ukinuli takse i tu bi pomoć SAD bila najkorisnija, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, komentarišući posetu izaslanika Ričarda Grenela Prištini, dodajući da prekidanje kampanje za povlačenje priznavanja Kosova ne može biti kompenzacija za ukidanje taksi.

 • Predstavnici Kancelarije za KiM danas u Zubinom Potoku

  Zamenik direktora Kancelarije za KiM, Miljan Ranđelović i pomoćnik direktora, Borislav Tajić, održaće danas u zgradi opštine u Zubinom Potoku u 13 sati sastanak sa rukovodstvom ove Opštine i sa čelnicima kulturnih, prosvetnih i javnih preduzeća.

 • Vučić: Neophodno da se ukinu takse

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra značajnom energiju i entuzijazam predstavnika Vašingtona u cilju da se ubrza nastavak dijaloga, ali ističe da to ne ide tako lako i da najpre moraju biti ukinute takse.

 • Grenel sa Tačijem: Moramo da napredujemo, to uključuje i odustajanje od taksi

  Specijalni predstavnik predsednika SAD za mirovne pregovore između Beograda i Prištine Ričardom Grenel i kosovski predsednik Hašim Tači imali su radnu večeru u Prištini. Tači je izrazio nadu da će "pod vođstvom predsednika Trampa doći do konačnog dogovora sa Srbijom", dok je Grenel na Tviteru na to dodao da "mora biti napretka, što uključuje i ukidanje taksi".

 • Tači: Uloga SAD neophodna za postizanje mira sa Srbijom

  Predsednik Kosova Hašim Tači poručio je, posle sastanka sa savetnikom američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Robertom O’Brajenom u Davosu, da je uloga SAD neophodna za postizanje mira sa Srbijom.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane