• Simić: Srpski narod razočaran u međunarodnu zajednicu

  Poslanik srpske liste Slavko Simić rekao je da srpski narod, posle odluke Prištine da formira vojsku Kosova, potpuno razočaran u međunarodnu zajednicu koja dozvolila da se na najgrublji način krše principi međunardnog prava i rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN.

 • Tas: SB o Kosovu u ponedeljak, Zapad traži zatvorenu sednicu

  Sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu zakazana je za ponedeljak, piše ruska agencija Tas i navodi, pozivajući se na diplomatski izvor, da Zapad traži da sednica bude održana iza zatvorenih vrata čemu se Rusija, kako ističe agencija, protivi.

 • Graso: Kfor ostaje na Kosovu, štitićemo sve građane

  Portparol Kfora Vinčenco Graso kaže za RTS da će sve članice Alijanse imati sastanak i doneti odluku o novom angažovanju NATO-a na Kosovu, a u odnosu prema KBS. Istakao je da Kfor ostaje na Kosovu, kao i da je odgovoran za garantovanje bezbedne i sigurne sredine i da štiti sve građane na Kosovu.

 • Đurić: Prištinska rezolucija obesmišljava dijalog

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da Priština ne želi bilo kakav ozbiljan razgovor o budućnosti i normalizaciji odnosa i raspetljavanje kosovsko-metohijskog čvora, već želi da nastavi sa svakodnevnim provokacijama. Izbor Fatmira Ljimaja za šefa pregovaračkog tima Prištine za pregovore s Beogradom je ruganje zdravom razumu, poručio je Aleksandar Vulin.

 • Stejt department: Podrška vojsci, ali dijalog prioritet

  SAD su još jednom potvrdile podršku formiranju kosovske vojske, ali ističu da će "bezbednost Kosova najbolje biti zaštićena normalizacijom odnosa" sa Beogradom i da bi za Prištinu "dijalog trebalo da bude apsolutni prioritet".

 • Dačić traži hitnu sednicu SB UN

  Srbija će danas zatražiti održavanje hitne sednice Saveta bezbednosti UN zbog najgrubljeg kršenja rezolucije SB UN 1244 donošenjem odluke Prištine o formiranju vojske Kosova, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

 • Izglasana vojska Kosova

  Skupština Kosova usvojila je sva tri nacrta Zakona o BSK. Nacrt Zakona o ministarstvu odbrane sa 106 glasova za, Zakon o BSK sa 107 glasova, kao i Zakon o službi u BSK takođe sa 107 glasova. Poslanici Srpske liste nisu prisustvovali sednici.

 • Berlin: Da vojska ne bude izgovor za tenzije

  Nemačka je poručila da usvajanje zakona o formiranju kosovske vojske u prištinskom parlamentu ne sme da bude iskorišćeno za eskalaciju tenzija u regionu, navodeći da Kosovo ima pravo na oružane snage, ali da taj proces treba da bude inkluzivan, uz učešće srpske manjine.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane