• Ljajić: Cena "zamrznutog konflikta" ne bi bila niska

  Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže za RTS da je dobar deo javnosti protiv bilo kakvih pregovora o rešavanju kosovskog pitanja i da se to do sada nikada nije dogodilo.

 • "Ideju za promenu granica ‘zakuvao’ Edi Rama"

  Pisac i publicista Mehmed Kraja smatra da je izjave predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i predsednik Kosova, Hašima Tačija, za promenu granica ‘zakuvao’ Edi Rama. Dalje je rekao da je Rama preuzeo na sebe moć koja mu ne pripada.

 • B. Ničić: Vučićeva računica o broju Srba jeftin trik

  “Po onome kako je predsednik Srbije u javnost izneo procente o broju Srba na Kosovu može se reći da nije pogrešio, međutim predstavljanje situacije na takav način je samo jedan jeftin trik i izvrtanje činjenica”, kaže novinar Budimir Ničić, komentarišući sinoćnje izlaganje predsednika Srbije Aleksandra Vučiča.

 • Vučić i Tači u trci za Nobela? - “Smešno”

  Pisanje medija da bi predsednici Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Hašim Tači mogli biti nominovani za Nobelovu nagradu za mir ukoliko do narednog proleća “raspletu kosovski čvor”, kod dela stanovništva na Kosovu izaziva čuđenje. “To je smešno i potpuno apsurdno”, kaže Imer Muškoljaj. Nenad Rašić kaže da “oni nisu ti ljudi”. 

 • Stručnjaci i diplomate različito o podeli Kosova

  Uprkos aktuelnoj retorici zvaničnog Berlina i Vašingtona protiv  "demarkacije" između Srbije i Kosova, pojedine nemačke diplomate nezvanično kažu da bi, ako Beograd i Priština dođu do takvog rešenja za konačni status Kosova, "Vašington i Berlin teško bi mogli da se ne slože sa tako usaglašenim predlogom", prenosi sajt Demostat, pozivajući se na diplomatske izvore u Berlinu.

 • Vučić: Na severu 98 % Srba

  Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vuučić tvri da na severu Kosova „živi 98 odsto Srba“, a „južno od Ibra“, po njegovoj računici – je „između 3-4 odsto stanovništva od ukupnog broja stanovništva“. Potom je izneo i brojku: na Severu živi „43-44.000 ljudi“.

 • Arifi: Ludi zahtevi grupe za ZSO

  Šef kosovske delegacije u tehničkom dijalogu Kosova i Srbije Avni Arifi izjavio da su ludi i neprihvatljivi zahtevi upravljačke grupe za izradu Statuta ZSO.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane