• "Nepotizam i korupcija će uništiti Kosovo"

  "Strpljenje kosovskih prijatelja iščezava. Građani Kosova zaslužuju bolje, ali samo ako odluče da kazne one koji su uključeni u ovakve radnje", poručio je O’Konel, prenosi Kosovo onlajn.

 • "Srbija se sistematski suprostavlja lažima Albanaca"

  Kosovski Albanci sistematski rade na zatiranju dokaza o postojanju i življenju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji a pokušaće to još intenzivnije, i tome se treba suprotstaviti na sve načine, rekao je predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun povodom ponovo postavljene zastave Kosova i dizanja vojnih šatora uz tvrđavu Novog brda.

 • Haradinaj: Dijalog bez uslova i odlaganja

  Kosovski premijer Ramuš Haradinaj poručio je da se slaže sa stavom Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Nemačke i Italije da je neophodna normalizacija odnosa Prištine i Beograda, ali je dodao da je njegova vlada tim državama dostavila nacrt sveobuhvatnog sporazuma između Kosova i Srbije, navode prištinski mediji.

 • Haradinaj odgovara Brnabićevoj

  Kosovski premijer u ostavci je na svom nalogu na Tviteru naveo da su dijalog Beograda i Prištine blokirale "teritorijalne pretenzije Srbije", a ne prištinska taksa.

 • Razbijači jedinstva ili strah od moguće konkurencije?

  Iako se još nisu registrovali kao stranka na Kosovu, niti su potvrdili da će učestvovati na prevremenim izborima, Savez za Kosovo koji je formiran pre nekoliko meseci izaziva „nervozu“ kod predstavnika vlasti. Tako je Marko Đurić, šef Kancelarije za KiM i glavni podržavalac Srpske liste jutros naveo da će ovaj savez nastojati da razbije jedinstvo Srba na Kosovu. Rada Trajković, inače članica SZK, sa druge strane kaže da je to početak prljave kampanje koja predstoji.

 • Đurić: Pokušaj veštačkog izjednačavanja Beograda i Prištine

  U saopštenje Kvinte u kojem se Priština poziva da ukine takse, a Beograd da prestane da traži povlačenje priznanja Kosova, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ne vidi kao iznenađujuće. Srbija će spoljnu i unutrašnju politiku voditi isključivo u svom interesu, poručio je za RTS Đurić.

 • "Ništa novo ili ohrabrujuće u izjavi Kvinte"

  Nismo uočili apsolutno ništa novo ili ohrabrujuće u pisanoj izjavi zemalja takozvane Kvinte i smatramo da se unapred stvaraju preduslovi da se Beograd još jednom okrivi za neuspeh dijaloga, ocenio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane