• "Kosovo nije jedini uslov za ulazak Srbije u EU"

  "Rešenje u vezi sa Kosovom nije jedini preduslov na putu Srbije ka EU. Sprovođenje reformi u oblasti vladavine prava, osnovnih prava i dobrog upravljanja ostaje u srži procesa proširenja", rekao je evropski komesar Johanes Han.

 • "Pitanje prijema Kosova u Unesko nije rešeno"

  Doskorašnji ambasador Srbije u Unesku Darko Tanasković rekao je za "Radio Beograd" da pitanje prijema Kosova i Metohije u toj instituciji nije rešeno. Očekuje da će naredne godine ponovo biti pokrenut zahtev za prijem.

 • "Razgraničenje nema veze sa pameću"

  Mitropolit crnogorski Amfilohije izjavio je da razgraničenje između Srba i Albanaca kao rešenje kosovskog problema "nema veze sa pameću, sa razumom".

 • Jeremić: Razgraničenje Kosova i Srbije 2019.

  Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić tvrdi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ubrzava pregovore o razgraničenju i da bi sporazum Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija trebalo da bude objavljen u prva četiri meseca 2019. godine.

 • Vučić: Imao bih mnogo toga da pitam, ali bolje da ćutim

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, komentarišući najnovije kritike ideje o razgraničenju episkopa crnogorsko-primorskog Amfilohija, da bi takve kritičare imao mnogo toga da pita, u vezi s "otcepljenjem Crge Gore ili jednostavnim progašlenjem nezavinosti Kosova" i šta su oni tada radili.

 • Palmer: Što pre do dogovora BG i PR, nema crvenih linija

  Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer je, govoreći za RTS o mogućem rešenju za KiM, istakao da nema blanko čekova ni crvenih linija, ali da bi do dogovora Beograda i Prištine trebalo da dođe što pre.

 • Američki i nemački ambasador različito o Kosovu

  Američki ambasador Kajl Skot je, govoreći o pitanju KiM, rekao da su SAD žele da vide šta dve strane mogu da postignu i da li to mogu da podrže. Nemački ambasador Tomas Šib ukazuje da bi ideja o razmeni teritorija u slučaju Kosova mogla da ima posledice i izvan regiona.

 • Štrahe protiv vojske Kosova i članstva u Interpolu

  Austrijski vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe izjasnio se, nakon razgovora sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem u Beču, protiv članstva Kosova u Interpolu, kao i protiv formiranja vojske Kosova.

 • Žalba Ustavnom sudu zbog transformacije BSK

  Srpska lista najavljuje žalbu Ustavnom sudu zbog jučerašnjeg usvajanja nacrta zakona o transformaciji Bezbednosnih snaga Kosova u Skupštini Kosova. Igor Simić za RTV Kim kaže da je, pored ovog, u pripremi i zakon o „tekovini borbe OVK“ kojim se, između ostalog, predviđa kažnjavanje svih onih koji, kako tvrdi, bilo šta loše kažu o nekadašnjoj ratnoj formaciji.

 • “Strah od strukture zasnovane na zločinu”

  Stvaranje vojske Kosova je samo još jedan zid nepoverenja između Srba i Albanaca, smatra novinar Živojin Rakočević. “Strah je isti kao 1998. i 1999. godine od OVK koja se sada legalizovala”, kaže Rakočević za RTV Kim.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane