Vesti

Policija istražuje slučaj u selu Grabac

Iz policije u Peći tvrde da nema tragova pucnjave iz vatrenog oružja na srpsku kuću u selu Grabac.
 • 02.08.2012
 • 23:32 h > 00:43 h
 • KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1409
Policija istražuje slučaj u selu Grabac
Grabac (Foto arhiva KIM)

Portparol policije za region Peći Džavit Ibra potvrdio je KIM radiju da je policiji prijavljen slučaj o incidentu koji se dogodio u selu Grabac u opštini Klina,ali da istražne jedinice policije na licu mesta nisu pronašle čaure niti oštećenja od vatrenog oružja na kući.

Radoš Magić, koji je tom prilikom povređen kamenicom koja je bačena kroz prozor, u izjavi policiji kazao je da je jedan od trojice napadača ispalio hitac iz pištolja.

„Prema prvim izjavama žrtvi rečeno je da su oni primetili jedan auto blizu kuće iz kojeg su izašle tri osobe obučene u crno. Potom je jedan od njih ispalio hitac iz vatrenog oružja (pištolja) u pravcu njihove kuće. Druga osoba je gađala kamenom u prozor“ kaže Ibra.

Istražne jedinici policije u razgovoru sa meštanima sela Grabac utvrdile su da niko nije čuo pucnjavu, niti video automobil. Iskazi svedoka kasnije su promenjeni, navode u policiji.

„Tokom uzimanja pismenih izjava žrtava i svedoka navodi se da nisu primetili ni jedan auto, ali da je pucnjave iz vatrenog oružja bilo“, navodi Ibra.

Portparol policije dodaje da je Magić trenutno u Domu zdravlja u Klini, a da je doktor koji ga je pregledao konstatovao da ima manju povredu na levoj nozi.

Oko dva sata iza ponoći grupa Albanaca iz susednih sela upala je u selo Grabac, opstina Klina porazbijavši pomoćne objekte u nekoliko srpskih domaćinstava, prenosi radio Goraždevac.

Istraga policije je u toku.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017