Vesti

Počelo suđenje Zvonku Veselinoviću

Pripremnim ročištem u Specijalnom sudu u Beogradu počelo je suđenje Zvonku Veselinoviću iz Zvečana i još dvojici optuženih, Milanu Radojičiću i Draganu Ćurčiću, zbog optužbi da su protivpravno prisvojili 32 kamiona u vlasništvu lizing kompanije "Hipo-Alpe Adrija lizing" i sebi pribavili najmanje 237 miliona dinara imovinske koristi.
 • 02.11.2012
 • 00:09 h
 • izvor: Tanjug
 • komentara:
 • pregleda: 1426
Počelo suđenje Zvonku Veselinoviću
Zvonko Veselinović (Foto slobodnaevropa.org)

Optuženi su se izjasnili da ne priznaju krivicu, a da će detaljnu odbranu izneti na glavnom pretresu koji je zakazan za 24. decembar.

Odbrana Veselinovića predložila je sudu da mu za jemstvo od 200.000 evra ukine pritvor i pusti ga da se brani sa slobode. Veselinovićevi branioci su rekli da se jemstvo nudi u nepokretnostima, koje bi založili njegovi prijatelji i rođaci.

Sud i Tuzilaštvo će se o tom predlogu naknadno izjasniti. Veselinović i Ćurčić su u pritvoru, dok je Radojičić u pritvoru po rešenju istražnog sudije Višeg suda u Pirotu.

Optužnica tereti Veselinovića, Ćurčića i Radojčića da su protivpravno prisvojili 32 motorna vozila različitih marki u vlašnistvu lizing kompanije "Hipo-Alpe Adrija lizing".Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018