Vesti

Počelo odvoženje smeća

Posle više od dve nedelje počelo je odvoženje smeća na teritoriji opštine Gračanica. Opština je angažovala novu komunalnu službu pa se očekuje da svi kontejneri u toku dana budu ispražnjeni.
Počelo odvoženje smeća
Foto OG

Direktor Odeljenja javnih službi u Opštini Gračanica Jelena Stojanović izjavila je KIM radiju da je opština u cilju poboljšanja pružanja javnih usluga i zaštite životne sredine angažovala komunalnu službu „Pastrimi“ na raščišćavanju smeća na teritoriji opštine.

“Opština Gračanica je u saradnji sa USAID-om finansirala kupovinu 300 kontejnera i dve hiljade individualnih kanti za odlaganje smeća.  Kante nisu podeljene svim domaćinstvima jer su na to uticali vremenski uslovi. U toku ovog meseca kante će dobiti sva domaćinstva, a prvi računi će stići od 1. do 5. marta“, rekla je Stojanovićeva.

Pod sloganom "Nije teško biti fin“ i „Moja Opština-čista Opština“, Odeljenje za javne službe Opštine Gračanica poziva stanovništvo Opštine da zajedno, korak po korak, idu ka stvaranju lepše i zdravije životne okoline.
 Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017