Vesti

Pavićević: Nema razgovora sa Tačijem

Niko od beogradskih zvaničnika neće moći da pregovara sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem zbog njegove prošlosti i optužbi za zločine, kaže Dejan Pavićević.
 • 24.09.2012
 • 19:09 h
 • izvor: Tanjug
 • komentara:
 • pregleda: 889
Pavićević: Nema razgovora sa Tačijem
Dejan Pavićević (Foto tanjug.rs)

"Zbog njegove prošlosti i optužbi koje se vezuju uz njega, razgovori sa njim nisu mogući. Dok se te optužbe ne istraže i dok sud ne kaže da li je kriv ili ne, Tači ne može biti sagovornik nikome iz zvaničnog Beograda, pa ni meni", kazao je šef tima Beograda u dijalogu sa Prištinom za "Pres".

On je naglasio da se za nastavak dijaloga mora definisati jasna strategija kako bi se izbegla ad hok rešenja i umanjila šteta iz prethodnog perioda.

"Vlada Srbije ima veoma jasan stav, jasnu strategiju i dobru komunikaciju po tom pitanju sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, sa kojim imam odličnu komunikaciju od prvog dana njegovog izbora za šefa države", naveo je Pavićević.

Nastavak dijaloga, kako je ocenio, najviše zavisi od očekivanog susreta predsednika Srbije i visoke zvaničnice EU Ketrin Ešton.

Pavićević je naveo i da će "Srbija i dalje insistirati da se u dijalog uključe UN i videćemo da li ćemo u tome uspeti ili ne".

Prema njegovoj oceni, prethodni pregovarački tim je činio greške a na ovoj vladi Srbije je da te greške minimalizuje.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018