Vesti

Pasjane: Počela izgradnja kuće za porodicu Jancić

Polaganjem kamena temeljca u Pasjanu je započeta izgradnja kuće socijalno ugroženoj porodici Jancić iz ovog mesta. Ministar Jevtić najavljuje izgradnju još 8 kuća u Opštini Parteš.
 • 01.08.2013
 • 03:29 h
 • izvor: KIM
 • komentara:
 • pregleda: 2429
Pasjane: Počela izgradnja kuće za porodicu Jancić
Foto SLS

U saopštenju SLS-a navodi se da je Aleksandar Jancić rekao da će za njegovu šestočlanu porodicu izgradnja kuće olakšati život i pružiti mogućnost da njegova deca i unuci ostanu da žive na Kosovu.

„Nigde nismo odlazili iako smo živeli teško. Niko nam nije izašao u susret i želim da se zahvalim svima koji su nam na ovaj način pomogli“, rekao je Jancić.

Ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić je istakao da se polaganjem kamena temeljca za porodičnu kuću Jancića zapravo postavlja „kamen temeljac za budućnost srpske zajednice na Kosovu“.

„Opstanak Srba je jednako važan kao i njihov povratak i nastavićemo da radimo kako bismo pomogli porodicama koje žele da se vrate, ali i onim koje su ostale“, rekao je Jevtić.

U saopštenju Samostalne liberalne stranke, koje je dostavljeno KIM radiju, dodaje se da će u Opštini Parteš uskoro početi izgradnja još 8 kuća za povratnike i interno raseljena lica.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018