Vesti

Pantić: Ugrožen čitav tok izbora

Kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice sa liste Građanske inicijativa "Srpska" Krstimir Pantić kaže da nije mogao da glasa zbog političke opstrukcije.
 • 03.11.2013
 • 21:05 h
 • BETA
 • komentara:
 • pregleda: 1210
Pantić: Ugrožen čitav tok izbora
Krstimir Pantić (Foto BETA)

On je rekao da nije mogao da glasa jer birački dobor nije bio u punom sastavu zbog "opstrukcije političkih opcija bliskih Prištini" i dodao da to pokazuje da se međunarodna zajednica nije dobro pripremila za izbore.

"Ove nepravilnosti ukazuju da se međunarodna zajednica nije pripremila kako treba što dovodi u sumnju regularnost izbora", rekao je Pantić novinarima.

Precizirao je da su na biračkom mestu na kojem je trebalo da glasa bila samo dva člana odbora, a da su po zakonima Kosova na osnovu kojih su raspisani izbori neophodna tri člana.

Pantić je rekao i da ga je iznenadilo što na tom biračkom mestu nisu bili na članovi OEBS-a, iako je dobio uverenje da će biti pristuni sve vreme glasanja.

"To dovodi u sumnju pre svega njihovu iskrenost da ovaj proces protekne u demokratskoj i fer atmosferi. Mi ćemo kao Vlada Srbije tražiti objašnjenje za sve ovo što se dešava," najavio je on.

Prema njegovim rečima, tamo gde je Građanska inicijativa trebalo da vrši kontrolu glasanja, Centralna izborna komisija Kosova (CIK) je zabranila prisustvo.

Pantić je istakao da CIK nije izdao akreditacije za posmatrače.

"Ovo na vrlo ozbiljan način može da ugrozi čitav izborni tok, mi ćemo odmah uputiti protest OEBS-u i insistirati da se sve nepravilnosti što pre otklone kako bi izbori protekli normalno, u suprotnom ovi izbori zaista neće biti ni fer ni demorkatski, niti će izabrani predstavnici biti legalni i legitimni predstavnici svoga naroda", ocenio je on.

Pantić je kazao i da je Vlada Srbije spremna i da je učinila sve da izborni proces protekne u najboljem redu.

"Naše sve obaveze iz Briselskog sporazuma uključujući i oranizaciju izbora sprovedene su do kraja, kao što i sami vidite na ispitu su pali Albanci i međunarodna zajednica," rekao je Pantić.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017