Vesti

Pantić: Referenudumom ojačati poziciju pregovaračkog tima

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je da je sve spremno za referendum i da će biti organizovan kao i lokalni izbori 2010. godine.
 • 13.02.2012
 • 18:57 h > 19:03 h
 • B92
 • komentara:
 • pregleda: 625
Pantić: Referenudumom ojačati poziciju pregovaračkog tima
Krstimir Pantić (Foto KIM)

Pantić je za Radio B92 rekao da referendum organizacija opozicionih stranaka već "izraz volje i htenja svih Srba sa Kosova i Metohije da jasno i glasno kažu da neće prihvatiti jednostrane i nasilne akcije".
On je tvrdi da je efekat referenduma "ojačavanje pozicije pregovaračkog tima Srbije" i smanjivanje "pritiska na sever Kosova".

"Ovo je prilika da se svi uvere kakvo je raspoloženje stanovnika na severu Kosova, a ne da se daju paušalne ocene. Položaj pregovaračkog tima će biti ojačan jer će iza sebe imati 70.000 Srba koji su odlučno rekli da ne žele kosovske institucije i da neće prihvatiti nikakvo jednostrano i nasilno nametanje rešenja", rekao je predsednik opštine Kosovska Mitrovica.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica smtara da je Beograd je bio protiv referenduma zato što se "na vladu i predsednika Borisa Tadića vršio ogroman pritisak" i dodao da su poslanici DS, G17 i SPS sa Kosova listom za referendum i da su to i govorili u javnim nastupima.

"Ovim referendumom biće ojačan položaj Srba na severu , Vlade i Srba koji žive južno od Ibra jer će , verujem, i oni uskoro organizovati referendum u srpskim sredinama i pokazati da se niko od nas nije odrekao Kosova i Metohije", rekao je Pantić.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 • 05.09.2017