Vesti

Pantić: Razgovori o telekomunikaciji biće dugi

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je da će razgovori predstavnika Beograda i Prištine o telekomunikacijama i energetici biti dugi i da će se teško pronaći rešenje.
 • 03.10.2012
 • 20:31 h
 • izvor: Tanjug
 • komentara:
 • pregleda: 1469
Pantić: Razgovori o telekomunikaciji biće dugi
Krstimir Pantić (Foto arhiva KIM)

Pantić je u izjavi Tanjugu ocenio da nastavak dijaloga u okviru kojeg će biti reči o telekomunikacijama i energetici nije samo nastavak dijaloga na tehničkom nivou, već da ove dve teme duboko zadiru u politička pitanja.

“Ne smemo se i ne možemo odreći naših interesa na Kosovu i Metohiji”, naglasio je Pantić.
On je podsetio da je "Telekom Srbija" i ranije funkcionisao u pokrajini, da su telekomunikacije i energetika resursi Srbije i da niko nema pravo i ne sme da se odrekne nečeg što je vlasništvo građana Srbije.

"Siguran sam da će pregovori o telekomunikacijama i energetici biti dugi i da će se do rešenja teško doći, jer Albanci žele da sve stave pod svoju kontrolu. Kada to kažem pre svega mislim na hidrocentralu u Gazivodama kod Zubinog Potoka", rekao je Pantić.

On je dodao da očekuje da će Albanci i međunarodna zajednica vršiti ogroman pritisak na pregovarački tim Beograda kako bi se Srbija odrekla tih resursa, ali da je siguran da će srpski pregovarački tim uspešno braniti interese na Kosovu i Metohiji.

Osvrćući se na pitanje integrisanog upravljanja prelazima na Kosovu, predsednik opštine Kosovska Mitrovica je kazao da je siguran da će Vlada Srbije pronaći način da se sporazum o tom pitanju izmeni i prilagodi pre implementacije.On je istakao da je siguran da će Srbi sa Kosova i Metohije biti uključeni u sprovođenje ovih dogovora ali i u pregovarački proces koji će uslediti narednih meseci.

"Tačno je da smo čuli da će svi dogovori sa Prištinom biti sprovedeni, ali smo takođe čuli da će biti sprovedeno ono što je u skladu sa Ustavom Srbije", istakao je on.

Pantić je zaključio da je siguran da sve što je suprotno srpskim zakonima neće biti sprovedeno i da Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji ne bi pristali na takve sporazume i dozvolili da se oni sprovode u praksi.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
 • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018