Pantić i Milosavljevićeva različito o referendumu

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je da će referendum na severu Kosova pokazati da nisu samo predsednici opština ti koji ne žele albanske institucije već i čitav narod, dok je narodna poslanica Smiljana Milisavljević kazala da u referendumu šansu vide DS S i SNS.

Podeli ovaj članak sa:
  • (Foto politikaplus.com)

Pantić, koji je član SNS, kazao je da se referendumom želi pokazati pojedinim političarima u Beogradu da nisu samo predsednici opština na severu Kosova ti koji ne žele albanske institucije na severu pokrajne, već čitav narod koji tamo živi.

Na taj način će se smanjiti "strahovit pritisak koji se vrši na sever pokrajine, pojačaće se pregovaračka pozicija našeg tima i položaj naše vlade i predsednika Srbije Borisa Tadića u budućim pregovorima", ocenio je Pantić u emisiji B92 "Između dve vatre".

"Činjenica je da kada iza sebe imate 70.000 građana koji jasno i glasno kažu da ne žele da žive i budu deo takozvane nezavisnog Kosova u razgovorima sa međunarodnom zajednicom, vaš položaj je mnogo lakši", rekao je Pantić.

Milisavljevićeva, poslanica sa Kosova i članica Demokratske stranke, kazala je da predstojeći referendum nije referendum građana severa Kosova, već referendum lidera DS S i SNS Vojislava Koštunice i Tomislava Nikolića, koji su, kako je navela, u tome videli svoju šansu.

"Vojislav Koštunica da zauvek Srbija skrene sa evropskog puta, a Nikolić da Srbija ne dobije status kandidata i na taj način umanje šanse DS na izborima", smatra Milisavljevićeva.

Prema Pantićevim rečima, za referendum, koji će biti održan 14. i 15. februara, odštampano je oko 40.000 glasačkih listića na dva jezika.

"Građani albanske nacionalnosti kojih ima u sve četiri opštine imaće pravo glasa i izjašnjavanje o tome da li žele albanske institucije na severu pokrajne ili žele da i dalje dobijaju usluge od institucija Srbije", kazao je Pantić.

Referendum na severu Kosova biće organizovan 14. i 15. februara, a građani Kosova će biti pozvani da odgovore na pitanje "Da li prihvatate institucije takozvane Republike Kosovo".


Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane