Paketići iz Francuske za decu na Kosovu

Francuska organizacija “Solidarnost na Kosovu” podelila je paketiće u selima Crkvena Vodica i Brnjica. U toku dana takođe će posetiti srpska sela u Kosovskom Pomoravlju.

Podeli ovaj članak sa:Organizaciju “Solidarnost na Kosovu” je osnovao Arno Gujon koji je takođe i direktor iste organizacije. Osnovana je 2004. godine sa ciljem da pomaže najugroženijim Srbima na Kosovu i Metohiji, kao i da u Francuskoj, gde izdaje tromesečni list informiše svoj narod o realnim događajima na Kosovu.
 
Arno Gujon direktor organizacije je u izjavi za KIM radio rekao da je njihov osnovni cilj da pruže Srbima kako materijalnu tako i moralnu podršku, kako bi Srbi znali da u Francuskoj imaju prijatelje i ljude koji misle na njih.

“Organizujemo prikupljanje materijala u Francuskoj, porodice koje žele da pomognu donose školski pribor, odeću, igračke… Isto tako imamo donatore koji nam finansijski pomažu da iznajmimo prevozna sredstva kako bismo pomoć dovezli na Kosovo”, kazao je Gujon.

Juče su paketiće podelili deci u Kosovskoj Kamenici, a danas osnovcima u školi “Dositej Obradović” u Crkvenoj Vodici i osnovcima škole “Dimitrije  Prica” u Brnjici. Paketiće će večeras dobiti i mališani u Kosovskom Pomoravlju, a sutra i deca koja žive u povratničkim selima u Metohiji.

O potrebama ugroženog stanovništva na Kosovu, organizacija “Solidarnost na Kosovu” se informiše preko kancelarije koja je početkom godine otvorena u sklopu Eparhije raško-prizrenske. Za rad kancelarije zadužen je đakon Bojan Krstić.

“Zbog sve težeg života naših Srba na Kosovu I Metohiji postajala je potreba za otvaranje ovakve kancelarije i sa blagoslovom njegovog preosveštenstva vladike Teodosija počela je sa radom. Francuska nevladina organizacija “Solidarnost na Kosovu”, je pomogla u otvaranju i radu kancelarije. Njihova pomoć se ogleda u garderobi, ovom prilikom su doneli školski pribor i igračke za decu”, rekao je đakon.

Direktorka Osnovne škole u Brnjici, Stanka Ilić rekla je da ova donacija za njih znači mnogo, jer to je znak da ipak nisu zaboravljeni.

“S obzirom, u kakvom se okruženju nalazimo, svaka donacija za našu decu, dobro je došla. Do sada nismo dobijali nikakve donacije, niko nas ne posećuje. Prošle godine posetil sun as vojnici  švedskog KFOR-a, koji  su nam doneli lopte za decu i časopise”, kazala je Ilić.

Ukupna vrednost poklona koje će organizacija “Solidarnost na Kosovu” ovih dana podeliti deci na Kosovu je oko 30.000 evra.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane