Vesti

P. Radonjić: KIM radio preneo i proverio saopštenje

Urednik KIM radija Predrag Radonjić izjavio je da je vest o navodnom postojanju slučajeva prostitucije među srednjoškolkama u Štrpcu preneto cirkularno saopštenje sa seminara ženskih NVO koje je poslato i na adresu ovog medija.
 • 01.03.2013
 • 18:23 h
 • KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1487
P. Radonjić: KIM radio preneo i proverio saopštenje
(Foto KIM)

“Kao prvo, želeo bih da istaknem da vest o mogućem postojanju slučajeva prostitucije nije vest KIM radija, već samo prenošenje saopštenja jedne organizacije, što inače redovno činimo. Reč je cirkularnom pismu koje je poslato na desetine adresa, pa između ostalog i na adresu našeg radija. Naši novinari nisu čak ni bili na seminaru gde je od strane ženskog civilnog sektora iz Štrpca, prema saopštenju, izneta ovakva ocena”, kazao je Radonjić.

“I pored toga, mi smo vest naslovili sa istaknutim znakom pitanja, što inače retko činimo. Odmah nakon postavljanja vesti pozvali smo predstavnike i srpske i kosovske opštine u Štrpcu da nam daju svoj komentar. Dok je predstavnik kosovske opštine negirao postojanje ovog problema predstavnik srpske rekao je da ova pojava “nije mimoišla ni opštinu Štrpce”.”

Radonjić ističe da je ovakvim pristupom KIM radio ispoljio sve profesionalne norme i dodaje da je očigledno da pažnja mora da se usmeri ka tome da li ovaj problem postoji ili je problem u tome što to neko iznosi kao neistine.

“Dodao bih još da niti u prenetom saopštenju, niti u bilo kakvom drugom kontekstu nije pomenuta pojedinačno ni jedna škola, pa ni Ekonomsko-trgovinska “Jovan Cvijić”. Nakon prenošenja saopštenja, pomoćnik direktora ove škole nazvao je radio, negirao mogućnost postojanja ovog problema, što smo mi takođe preneli”, rekao je Radonjić.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017