Vesti

’’Otvoreni dani’’ na bazenu: Igre, žurke i kokteli

Dnevnim žurkama i igrama u vodi počeli su “Otvoreni dani” (Open days) na bazenu Hacijenda u Gračanici.
 • 02.08.2013
 • 00:06 h
 • izvor: KIM
 • komentara:
 • pregleda: 2367
’’Otvoreni dani’’ na bazenu: Igre, žurke i kokteli
Foto KIM

Druženje, pesma i nadmetanje u igrama u vodi, u sklopu “Otvorenih dana” na gračaničkom bazenu, samo su deo onoga što organizatori pripremaju. Prema najavama, igre će biti organizovane svakog vikenda u avgustu.

“Cilj nam je da animiramo mlade, dovedemo ih na bazen gde će se baviti nekim sportskim aktivnostima. Organizujemo različite igre, plivanja, skakanja, vežbe preciznosti”, kazala nam je organizator “Otvorenih dana” Dragana Vasić.

Među posetiocima na bazenu i gosti iz Sjedinjenih država, Centralne Srbije i Makedonije. Klinci i klinceze svakako bi da učestvuju u igrama koje se na bazenu organizuju.
“Prvi put sam na bazenu. Volela bih da mogu da dođem i da se zabavim sa ostalom decom”, kaže Ivana iz Skoplja.

“Dolazim na bazen tri puta mesečno. Na igre neću da dolazim jer me tata ne dovodi, ali meni se to baš i ne sviđa”, kaže mali Jordan iz Dobrotina.

“Sviđa mi se ovde, dobro se provodimo. Nisam znala da su organizovane igre, ali videćemo da li ću dovesti decu, zavisi od vremena i toga koje su igre u pitanju”, kaže Selest iz SAD-a.

“Meni se dopada što nema velike gužve. Na bazenima u Novom Sadu je nemoguće plivati jer je velika gužva, a ovde nema tih problema. Što se tiče igara, ne možemo da dolazimo jer uvek negde odputujemo za vikend, ali da smo tu dolazili bi”, kaže Dejan iz Novog Sada.
“Otvoreni dani” na bazenu deo su manifestacije Kulturno-zabavno leto.

“Cilj Kulturno zabavnog leta je podizanje svesti o važnosti kulture, a pre svega kod mladih. Mladima to znači, izađu iz kuća, provedu se, druže, učestvuju u aktivnostima”, kazala nam je PR KZL-a Miljana Blagić.

Svoje veštine u vodi, na bazenu u Gračanici, mladi će moći da pokažu kroz najavljena takmičenja do kraja avgusta.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018