Vesti

Otvorena Kancelarija Košarkaškog saveza KiM

Kancelarija Košarkaškog saveza Kosova i Metohije otvorena je danas u Kosovskoj Mitrovici.
 • 03.09.2012
 • 01:56 h
 • izvor: Kontakt plus radio
 • komentara:
 • pregleda: 1600
Otvorena Kancelarija Košarkaškog saveza KiM
Kosovska Mitrovica (Foto arhiva KIM)

Predsednik Košarkaškog saveza KiM Aleksandar Radović kaže da je cilj Kancelarije da se olakša rad klubovima sa Kosova, ali i da organizuje takmičenja na Kosovu i Metohiji.

“Veliko je zadovoljstvo što ove godine u seniorskoj Košarkaškoj ligi Srbije imamo ekipu Trepče, ali i ekipu Zubinog Potoka koja je zadržala status drugoligaša. U naredom period pokušaćemo da pomognemo u radu sa mlađim kategorijama “, kazao je on.

Kancelarija će obavljati i licenciranje. Predsednik Košarkaškog saveza dodaje da je jedan od gorućih poblema nedostatak sportskih hala u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu. I pored toga klubovi će nastaviti da rade, kaže Radović.

Zadatak koji smo dobili od Košarskaškog saveza Srbije jeste da obratimo pažnju na klubove koji egzistiraju na teritoriji južno od reke Ibar, kaže sekretar Košarkaškog saveza KiM Bojan Jakšić.

“To su klubovi koji imaju velike probleme koji se prvenstveno tiču sportskih terena. Ti tereni se nalaze u sklopu škola, a klubovi nemaju dobru saradnju sa direktorima tih škola. Preko Saveza i Ministarstva prosvete pokušaćemo da nađemo način da pomognemo kako bi klubovi mogli da rade sa decom”, kazao je Jakšić.

Na Kosovu i Metohiji registrovano je deset košarkaških klubova, a od nedavno je Košarkaški savez Kosova i Metohije punopravni član Košarkaškog saveza Srbije.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018