Vesti

Oprema za porodilište u Gračanici

U okviru akcije "Zajedno za bebe", predstavnici Komercijalne banke i Fonda B92 uručili su porodilištu u Gračanici neophodnu opremu.
 • 02.06.2015
 • 17:38 h
 • izvor: B92
 • komentara:
 • pregleda: 3193
Oprema za porodilište u Gračanici
(Foto B92)

Porodilištu je uručeni operacioni sto, ginekološki sto, lampu za operacionu salu, dva pacijent monitora sa EKG-om, dva CTG aparata i tri pulsna oksimetra, čime je ovo porodilište dobilo neophodnu opremu.

“Nabavljena je oprema u vrednosti od 5 miliona dinara, koja će umnogome podići nivo zdravstvene zaštite beba i njihovih majki. Do sada smo donirali opremu u šest porodilišta širom Srbije, a zahvalnost dugujemo našim klijentima koji su korišćenjem kartica i transakcijama omogućili da Banka iz svojih izvora izdvoji nešto više od 28 miliona dinara. Ponosni smo na naše klijente i ostvarene rezultate i trudićemo se da nastavimo istim tempom", izjavila je Olivera Trailović, direktorka Sektora stanovništva Komercijalne banke.

To je šesta donacija u akciji "Zajedno za bebe", u okviru koje za svako plaćanje klijenata njenim karticama, Komercijalna banka izdvaja svoja sredstva za opremanje i obnovu porodilišta. Zahvaljujući sakupljenom novcu i porodilište u Gračanici je dobilo opremu koja će u velikoj meri poboljšati nivo zdravstvene nege i zaštite.

"Porodilište u Gračanici je peto kompletno opremljeno, a šesto za koje se nabavlja oprema zahvaljujući akciji Zajedno za bebe, koju sprovode Komercijalna banka i Fond B92, a dvadeset i prva pobeda u okviru Bitke za porodilišta. Logistički, opremanje ovog porodilišta predstavljalo je poseban izazov za sve koji su učestvovali u procesu, zbog toga nam je današnja pobeda posebno važna, jer dokazuje da, kada je humanost u pitanju, granice ne postoje", izjavio je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.

Direktor KBC Priština - Gračanica, Prof. dr Miroslav Popović, zahvalio se Komercijalnoj banci i Fondu B92 koji su svojom aktivnošću pomogli da se osavremeni i opremi porodilište.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018