"Odrešena neman": svedočanstvo o zlu i ljubavi

Knjiga "Odešena neman" Aleksandre Budimir Mandić u izdanju izdavačke kuće "Nikanor" iz Gračanice promovisana je sinoć u prepunom Domu kulture.

Podeli ovaj članak sa:
  • Detalj sa promocije knjige (Foto KIM)

Knjiga je lično, emotivno i specifično svedočanstvo o životu Srba u Krajini, njihovom stradanju, izbeglištvu i životu na Kosovu i Metohiji viđeno okom devojčice koja je ostala gotovo sama i bez ikoga u životu.

Izdavač Ratko Popović je u recenziji istakao da je Aleksandra Budimir Mandić ispovedajući svoju sudbinu sebe darovala čitaocima i naglasio da "istina o stradanju jednog deteta, a mnogo ih je bilo, ostaće velika mrlja čovekove savesti".

Novinar Žarko Joksimović je naglasio da knjiga nema velike književne ambicije i da predstavlja svedočanstvo o jednom vremenu koje je ostavilo traga na svima nama.

Književnik Živojin Rakočević je govorio da autorka knjige "Odrešena neman" sebe, uprkos ličnim nesrećama, treba da traži u svetu književnosti i to one koja se može smatrati književnošću Krajine. On je podvukao najvažnija mesta u knjizi kao putokaz kojim bi moglo da se kreće njeno stvaranje.

Na kraju se u vrlo emotivnom govoru Aleksandra Budimir Mandić obratila publici koja je ispunila Dom kulture i zahvalila svima i, a posebno svojoj porodici na podršci i ljubavi koja je smisao njenog života.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane