Vesti

’’Od A do Š’’ sa Petritom Seljimijem

Zamenik ministra inostranih poslova Petrit Seljimi izjavio je u emisiji “Od A do Š” da Srbi na severu nisu protiv sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima, već da se ovom sporazumu protive strukture koje zarad ličnih interesa koriste narod.
 • 15.11.2012
 • 19:23 h > 21:36 h
 • izvor: KIM
 • komentara:
 • pregleda: 989
’’Od A do Š’’ sa Petritom Seljimijem
Detalj iz emisije (Foto KIM)Seljimi je u emisiji kazao da se uvođenju carina protive oni koji se bave švercom i koji su nepostojanje granica iskoristili i u proteklih deset godina, švercom stekli milione evra.
 
“Srbi na severu nisu protiv zakona, protiv legalnosti, protiv uspostavljanja normalnog režima, nego su to neke strukture koje su tu koresteći situaciju i nepostojanje granica u proteklih deset godina zarađivali milione evra. Obični ljudi nisu protiv carina, to su strukture koje koriste narod, nacionalizam i populizam  da bi predstavili neku priču koja je zasnovana na švercu“, kazao je Seljimi.

Gost emisije „Od A do Š“ je govorio o položaju Kosova u svetu, priznanjima, ali i problemima sa kojima se pre svega suočavaju zajednice na Kosovu.

Emisija je na programu večeras od 21h na kanalima televizija Herc, Mir i Puls, kao i na talasima radiostanica KOSMA mreže. Emisija se može videti i na sajtu radiokim.net .Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
 • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018