Vesti

Obustavljena nastava u OŠ „Marko Rajković“

U OŠ „Marko Rajković“ u Vrbovcu od danas je obustavljena nastava jer su roditelji doneli odluku da decu ne puštaju u školu zbog prašine u učionicama koja utiče na njihovo zdravlje.
 • 03.10.2012
 • 00:10 h > 00:13 h
 • izvor: Klokot radio
 • komentara:
 • pregleda: 3708
Obustavljena nastava u OŠ „Marko Rajković“
OŠ Marko Rajković (Foto Klokot Radio)

Roditelji učenika su na sastanku sa direktorom ove škole i načelnikom školske uprave za Kosovsko Pomoravlje doneli odluku da se nastava prekine dok se ne završi započeti projekat, tj. dok se u učionicama ne postavi parket, potvrdio je direktor ove škole Milovan Rakić.
 
„Juče je održana sednica na kojoj su prisustvovali roditelji, nastavnici i načelnik Branislav Zdravković. Sastali smo se kako bi smo našli rešenje za problem koji imamo. Naime, u učionicama smo imali patos koji je bio star 30 godina. On je uklonjen jer nam je lokana samouprava obećala parket, međutim pošto je projekata započet, Ministarstvo za KiM je ukinuto, tako da lokalnoj samoupravi sredstav nisu legla na račun i radovi su obustavljeni. Sada je u učionicama dole samo beton sa koga se diže užasna prašina, tako da su roditelji odlučili da im deca ne idu u školu dok god se ovaj problem ne reši“, kazao je Rakić.
 
Srećko Spasić predsednik opštine Vitina koja funkcioniše po sistemu Vlade Srbije kaže da je već stupio u kontakt sa nadležnima u Ministarstvu prosvete u Beogradu i da će se ovaj problem u najskorije vreme rešiti, kao i to da je do nezavršetka projekta došlo, jer se stvorio vakum zbog ukidanja Ministarstva za KiM i sve ingerencije je sada preuzela novoformirana Kancelarija za KiM.

Pored 190 učenika koji pohađaju ovu osnovnu školu, pod istim krovom ove škole nastavu pohađaju i srednjoškolci srednje Ekonomsko-tehničke škole.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
 • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018