Vesti

Obijena crkva u Stanišoru

Crkva Svetog Georgija u Stanišoru u Kosovskom Pomoravlju obijena je tokom prošle noći, a provalnici su iz nje odneli novac, potvrđeno je KIM radiju u kosovskoj policiji.
 • 03.03.2012
 • 21:14 h > 21:30 h
 • izvor: KIM, RTV Puls
 • komentara:
 • pregleda: 1458
Obijena crkva u Stanišoru
Ulaz u crkvu Sv. Georgija u Stanišoru (Foto RTV Puls)

Portparol policije za region Gnjilana Ismet Hašani kaže da je policija otišla na lice mesta čim ih je obavestio lokalni sveštenik, jutros u 8 časova.

“Policija je obavila uviđaj i otvorila istragu. Za sada nema osumnjičenih”, kazao je Hašani KIM radiju i dodao da je motiv obijanja crkve najverovatnije materijalna dobit.

“Obijena su ulazna vrata i iz crkvene kase odneseno nekoliko desetina dinara, jer više novca tu nije bilo. Slučaj nema etničku pozadinu”, rekao je on.

Paroh Velja Stojković rekao je za RTV Puls da su provalnici polomili katanac na vratima i provalili u unutrašnjost crkve. Prema njegovim rečima primetno je da je slomljeno staklo na ikoni, polomnjen krst i obijena ulazna vrata crkve.

Crkva Svetog Georgija sagrađena je pre više od 200 godina, a od dolaska međunarodnih snaga više puta je bila na meti vandala i razbojnika. Samo u protekle dve godine crkva je bili oskrnavljena ili opljačkana više od pet puta.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018