Vesti

O rezoluciji sutra

Državni vrh još nije postigao dogovor o konačnom tekstu rezolucije o KiM. Ključni sastanak vodećih ljudi vladajuće koalicije će biti održan sutra, saznaju Novosti.
 • 04.01.2013
 • 17:47 h
 • Novosti
 • komentara:
 • pregleda: 915
O rezoluciji sutra
Sa sednice Vlade (Foto RTS)

Tada bi trebalo da se zaokruži taj dokument, piše ovaj list.

Prema informacijama do kojih su došle Novosti, preostalo je da se utanači koji će to osnovni principi iz platforme Tomislava Nikolića da se pretoče u tekst koji će ići pred ministre i poslanike.

Platforma će, u svakom slučaju, biti prateći dokument uz rezoluciju, ali se o predsednikovom predlogu neće glasati.

Kako je najavljeno, vanredna sednica Vlade sa rezolucijom na dnevnom redu, a kojoj će prisustvovati i šef države, biće održana najverovatnije u utorak.

U međuvremenu, plan je da se održi još jedan krug konsultacija sa šefovima poslaničkih klubova i predstavnicima Srba sa KiM. Potom će rezolucija, najranije do 11. januara, da stigne u parlament gde će se o njoj izjasniti poslanici.

"Posebna sednica Vlade na kojoj će biti razmatrana platforma za Kosovo i Metohiju biće održana 8. januara," potvrdio je Novostima u četvrtak Mlađan Dinkić, ministar finansija i privrede.

U Narodnoj skupštini već su počele tehničke pripreme za posebnu sednicu o KiM. Kako saznaje ovaj list, poslanici su već obavešteni da bi zasedanje trebalo da bude održano 11. januara i da zato budu u pripravnosti.

"Očekujemo široki konsenzus o osnovnim principima koji proističu iz platforme predsednika Nikolića. Važno je što su Srbi sa KiM podržali državnu strategiju. Verujem da ovoj politici mogu da se suprotstave samo oni koji javno ili skriveno podržavaju nezavisnost Kosova," rekao je Novostima Milovan Drecun, poslanik SNS i predsednik skupštinskog Odbora za KiM.

Krstimir Pantić, predsednik opštine Kosovska Mitrovica, rekao je da očekuje novi sastanak kosovskih Srba sa predsednikom Nikolićem, pošto su mu prosledili zaključke o platformi, ali nije precizirao kada će se ponovo okupiti.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017