Vesti

O. Ivanović: Nakon izbora biće rešeno pitanje severa

„Posle 1999. i  2011. godina je bila teška i u njoj se odlučivalo o tome da li ćemo ostati na Kosovu ili ne“, izjavio Oliver Ivanović.
 • 03.01.2012
 • 19:24 h
 • izvor: KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1604
O. Ivanović: Nakon izbora biće rešeno pitanje severa
Oliver Ivanović (Foto KIM)

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, Oliver Ivanović u izjavi za Radio KIM je kazao da je godina za nama povukla rešavanje pitanja severa Kosova i statusa Kosova i Metohije za koje je verovao da će se kasnije dogoditi.

„S obzirom da je bilo mnogo incidenata posle dužeg vremena mislim da bi ova godina trebala biti bolja. Krenuće sa rešavanjem problema, ali je važno da u svemu tome budemo hrabri, odlučni ali pre svega mudri“.
 
Ivanović veruje da će se nakon izbora u Srbiji rešiti i pitanje severa Kosova.

„Nakon izbora mislim da ćemo imati jaku vladu odnosno vladu koja ima stabilnu većinu i da će to biti veoma bitan elemennt u odlučivanju kada će se i na koji način rešiti pitanje severa“, kazao je državni sekretar u Ministarstvu za KiM.

On ističe da ukidanja srpskih institucija na Kosovu neće biti.

„Sama činjenica da je budžet Ministarstva uvećan u odnosu na prethodni pokazuje da padaju u vodu priče o ukidanju srpskih institucija. To znači da će naše institucije nastaviti da postoje, ali se ne isključuje mogućnost racionalizacije. Neke troškove moramo smanjiti kako bi mogli više pomoći povratnicima, ali  ne onima koji su tu s vremena na vreme , već onima koji će se na Kosovo vratiti kako bi tu i ostali“, kazao je Ivanović.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018