Vesti

Novo Brdo: U Boljevcima zavejani petnaest dana

Selo Boljevce u opštini Novo Brdo zavejano je već petnaest dana. Opština nema dovoljno mehanizacije kako bi očistila put pa čeka pomoć KFOR-a i Kosovsih bezbednostinih snaga.
 • 10.02.2012
 • 00:14 h
 • Klokot radio
 • komentara:
 • pregleda: 746
Novo Brdo: U Boljevcima zavejani petnaest dana
Foto KIM

Meštani Boljevca su više puta tražili pomoć, ali do danas niko od nadležnih nije odgovorio. „Već petnaest dana smo u totalnoj blokadi. Mi smo našim vozilima pokušali da probijemo put, ali nismo uspeli. Čekamo da nam neko očisti, da  nam pomogne ali do sada nije bilo nikog“, kaže za Klokot radio  meštanin Goran Milenković.

Gradonačelnik Novog  Brda  Bajruš Imeri kaže da je situacija u ovoj opštini veoma teška i da se čine napori da se dođe do svih sela koja su u snežnoj blokadi. „Treba očistiti preko 80 km putava, a mi za to nemamo mogućnosti. Angažovali smo jednu privatnu kompaniju koja je očistila puteve i posle tri nedelje smo stigli do nekih naših građana“.
 
Imeri kaže da opština nema dovoljanu mehanizaciju pa je pomoć zatražila od KFOR-a i kosovskih bezbednostnih snaga. „Situacija je najteža u selu Boljevce, zbog  visine snega mašini koju imamo ne može da očisti. Tražili smo pomoć od KFOR-a, KBS-a i vlade Kosova, ali se do sada niko nije odazvao“, kazao je Imeri.

Juče je posle dvades dana blokade probijen je put do zaseoka Kamenić.  Destočlana porodica Stanković bila je potpuno  odsečena od sveta.

Stamenkoviće  je posetio gradonačelnik Novog Brda i dopremio osnovne  životne namirnice. „Više od 20 dana nisam imamo kontakt ni sa kim. Poslao je gradonačelnik vozilo pa smo oslobođeni“.

Snabdevanje električnom energijom u ovoj opštini je stabilno, a sve javne institucije rade normalno.

U Kosovskom Pomoravlju za sada je samo opština Vitina proglasila vanredno stanje.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 • 05.09.2017