Novčana pomoć bebama na Kosovu

Kancelarija za KiM saopštila da će početi isplatu jednokratne novčane pomoći od 10.000 dinara porodicama novorođene dece u ovoj godini na Kosovu.

Podeli ovaj članak sa:
  • (Foto Kurir)

Pomoć se isplaćuje, kako je navedeno u saopštenju dostavljenom KIM radiju, u cilju afirmacije populacine politike.

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju isplatiće pomoć u iznosu od 10.000 dinara za svako novorođeno dete u 2013. godini. Pomoć će biti isplaćena u saradnji sa lokalnim samoupravama", navela je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Isplata minimalca naredne nedelje

Isplata privremenih novčanih naknada korisnicima na Kosovu biće nesmetano nastavljena, kažu Naconalnoj službi za zapošljavanje.

Direktor NSZ Siniša Nadbantić izjavio je da će do kraja ovog meseca biti isplatićena naknada za mart mesec, i podsetio da ovu naknadu trenutno prima 18.000 korisnika, a poslednja je isplaćena u septembru - za februar.

On je podsetio da privremena novčana naknada iznosi u proseku oko 9.000 dinara, da korisnici koji žive na teritortiji Srbije primaju 8.700 dinara, a oni koji žive Kosovu i Metohiji po 11.000 dinara.

Ova naknada isplaćuje se po zaključku Vlade Srbije. Prema toj odluci, svi koji su do 1999. godine radili u društvenim preduzećima na teritoriji KiM i ostali bez posla imaju pravo na privremenu novčanu naknadu.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane