Vesti

Nova poslanička grupa u kosovskom parlamentu?

Najavljena konferencija za novinare na kojoj je trebalo da se objavi formiranje nove poslaničke grupe koju, prema najavi Nenada Rašića iz SLS-a, većim delom čine srpski poslanici u Skupštini Kosova, odložena je. Šef liberala u Skupštini, Saša Milosavljević, nije informisan o novoj poslaničkoj grupi.
 • 02.05.2013
 • 23:39 h
 • KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1399
Nova poslanička grupa u kosovskom parlamentu?
Skupština Kosova (Foto KIM)

U saopštenju koje je ranije tokom dana KIM radiju dostavljeno u ime ministra za rad i socijalna pitanja u Vladi Kosova Nenada Rašića najavljeno je da je “formirana nova poslanička grupa u Parlamentu Kosova”.

Nova poslanicka grupa biće sastavljena od 8 poslanika od kojih je 6 srpske nacionalnosti.

Ne želeći da otkriva pojedinosti, u izjavi KIM radiju Nenad Rašić kaže da će konferencija za novinare biti održana sutra.

“Još uvek ne mogu da vam dam sve informacije jer konsultacije nisu završene. Sigurno je da će doći do inicijative za formiranje novog poslaničkog kluba”, kazao je Rašić.

Radio KIM uspeo je da stupi u kontakt  jedino sa šefom poslaničke grupe SLS-a u Skupštini Kosova Sašom Milosavljevićem koji  kaže da prvi put čuje za tu inicijativu.

“Ovo što sam čuo sad od vas je za mene novo. Nisam upućen i neznam o čemu se radi. Tu informaciju mi niko pre vas nije preneo niti me je Nenad o tome informisao”, kazao je Milosavljević i najavio da će možda do kraja dana imati informacija.

Samostalna liberalna stranka jedina je politička partija kosovskih Srba koja participira u vladi Kosova. Na poslednjim izborima osvojila je osam skupštinskih mandata i četvrta je politička partija u Skupštini po broju poslanika.
 
Poslaničku grupu SLS-a osim osam poslanika ove stranke čini i poslanik GIG-a Murselj Haljilji.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 • 05.09.2017