Vesti

Nojkić: Pritvaranje Ljimaja dobar potez

Nakon oslobađajuće presude dvojici hrvatskih generala, pritvaranje Fatmira Ljimaja je dobar potez EULEKS-a, smatra Ranđel Nojkić.
 • 26.11.2012
 • 23:02 h
 • izvor: KIM
 • komentara:
 • pregleda: 954
Nojkić: Pritvaranje Ljimaja dobar potez
Ranđel Nojkić (Foto arhiva KIM)

Predsednik Pokrajinskog odbora SPO, Ranđel Nojkić u izjavi za Radio KIM je kazao da je da je odluka EULEKS-a o ponavljanju suđenju Ljimaju ispravan potez. On očekuje da će ovoga puta biti doneta, kako je kazao, pravična odluka.

“Ova me odluka nije iznenadila i mislim da je dobra. Iznenadiće me ako nakon novog pretresa Ljimaj bude oslobođen. Veoma je čudno da tužilaštvo i sud do sada nisu uzimali u obzir navode svedoka saradnika koji je nakon toga izvršio samoubistvo pod misterioznim okolnostima. Nadam da će sud ovoga puta uzeti u obzir sve činjenice i doneti pravednu odluku.”

Govoreći o eventualnom puštanju Haradinaja na slobodu, Nojkić je naglasio da će to značiti legalizaciju svega što se dešavalo na Kosovu i Metohiji i pokušaj da se Srbi proglase krivim za sve.

“Mislim bi takva odluka štetila i međunarodnoj zajednici, a ne samo Kosovu. Kosovo mora da se suoči sa zločinima, a do sada je to jedino uradila Srbija. Ona je pokazala da su njene NVO organizacije i civilno društvo jasno reagovali na sve zločine, dok ovde na Kosovu niko od udruženja ili organizacija, da ne govorim o političkim partijama, ne reaguju na takav način”, kazao je Nojkić.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
 • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018